Ενδιαφέρον από 15 επενδυτικά σχήματα για τις παιχνιομηχανές του ΟΠΑΠ

Ενδιαφέρον από 15 επενδυτικά σχήματα για τις παιχνιομηχανές του ΟΠΑΠ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοσμοσυρροή στη διεκδίκηση των παιγνιομηχανών (VLTs) του ΟΠΑΠ. Γερμανοί, Καναδοί, Ιταλοί, Ρώσοι, ακόμη και από το Σουρινάμ, ενδιαφέρονται για μια άδεια υποπαραχωρησιούχου για την εκμετάλλευση παιγνιομηχανών στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, συνολικά 15 επιχειρήσεις/κοινοπραξίες έχουν υποβάλει το ενδιαφέρον τους. Μεταξύ αυτών οι γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, όπως Γιάννης Βαρδινογιάννης, Σωκράτης Κόκκαλης, Δημήτρης Κοντομηνάς, Δημήτρης Κοπελούζος, Γιώργος Μελισσανίδης, Θεόδωρος Φέσσας κ.ά. Ειδικότερα, σε πρώτη φάση, ενδιαφέρον εξέφρασαν πριν από λίγες ημέρες στον ΟΠΑΠ οι:

1. Amatic Industries (Αυστρία)

2. Centric (Ελλάδα)

3. Demco (Eλλάδα)

4. Ιντραλότ (Ελλάδα)

5. Merkur (Γερμανία)

6. Νewsphone (Ελλάδα)

7. Novomatic (Αυστρία)

8. Playtech (Βρετανία)

9. Sisal (Ιταλία)

10. Synot (Τσεχία)

11. Tech-Link (Καναδάς)

Ενδιαφέρον ακόμη εξέφρασαν η πλευρά του Γιώργου Μελισσανίδη, ήδη μετόχου του ΟΠΑΠ, ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ενώ μία επιστολή ενδιαφέροντος προέρχεται από εταιρεία που ελέγχεται από τουρκικά και σουριναμέζικα συμφέροντα. Τέλος, ο 15ος ενδιαφερόμενος προέρχεται από εταιρεία που ελέγχεται από τους επιχειρηματίες Γ. Βαρδινογιάννη και Θ. Φέσσα.

Παράγοντες της αγοράς παραδέχονται ότι η «κοσμοσυρροή» ενδιαφερομένων μπορεί να δικαιολογηθεί ώς ένα βαθμό με το ότι δεν κοστίζει και στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, δεν αποκλείεται στη συνέχεια, κατά τη β΄ φάση του διαγωνισμού, να υπάρξουν αρκετές συμπράξεις ενδιαφερομένων, που θα μειώσει τον τελικό αριθμό των ενδιαφερομένων. Πάντως, το γεγονός ότι ασχολείται με τη συγκεκριμένη παραχώρηση ένας τόσο μεγάλος αριθμός μεγάλων και ποιοτικών παικτών από το εξωτερικό, σημαίνει ότι βλέπουν ευκαιρίες και ότι θα υπάρχει σημαντικός ανταγωνισμός.

Σημειώνεται ότι στους ενδιαφερομένους περιλαμβάνονται και εταιρείες που είναι ήδη προμηθευτές του ΟΠΑΠ. Πέρα από την Intralot, περιλαμβάνονται οι εταιρείες Synot και Inspired, οι οποίες ήδη έχουν επιλεγεί ως προμηθευτές του ΟΠΑΠ στην κατηγορία των VLTs που θα εκμεταλλευθεί ο ίδιος. Η Inspired είναι βρετανική εταιρεία ανάπτυξης VLTs η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση συνεργάζεται με τη Novomatic και τον όμιλο Κοπελούζου. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΑΠ έχει αποκτήσει τις άδειες 35.000 VLΤs, εκ των οποίων 16.500 θα εκμεταλλευθεί ο ίδιος μέσω των καταστημάτων Play και τα υπόλοιπα 18.500 θα εκμεταλλευθούν οι υποπαραχωρησιούχοι που θα επιλέξει ο ίδιος.

Οι ενδιαφερόμενοι στη δεύτερη περίπτωση αναμένεται να υποβάλουν τις προσφορές τους μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή