Σύντομα (29/05/15)

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 1,14 εκατ. μειώθηκαν τα κέρδη της Flexopack

Υστέρηση σε ποσοστό 4,05% παρουσίασαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2015 της Flexopcak σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας τους πρώτους τρείς μήνες του 2015 ανήλθαν σε 1,148 εκατ. ευρώ, έναντι 1,196 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 13,953 εκατ. ευρώ, έναντι 13,866 εκατ. ευρώ και ο εταιρικός σε 15,457 εκατ. ευρώ, έναντι 13,598 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 0,63% και 13,67% αντίστοιχα. Οπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης, «ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα του εταιρικού, κυρίως λόγω του ότι ο εταιρικός κύκλος εργασιών περιλαμβάνει και πωλήσεις προϊόντων προς τη νεοσύστατη στην Αυστραλία θυγατρική Flexopack PTY LTD, τα οποία την 31η/3/2015 δεν είχαν διατεθεί ακόμη από την εν λόγω θυγατρική σε πελάτες εκτός ομίλου. Στα τέλη του α΄ τριμήνου 2015 ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα στην πολωνική θυγατρική Flexopack Polska.

Η Vodafone αποπλήρωσε τον δανεισμό της Ηellas Online

Αποπλήρωσε το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού η Vodafone για λογαριασμό της θυγατρικής της Ηellas Online. Συγκεκριμένα, στις 15 Δεκεμβρίου 2014, ο όμιλος προχώρησε σε αναχρηματοδότηση των δανειακών του υποχρεώσεων μέσω νέας σύμβασης ανοικτού δανείου, διετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, με τη Vodafone Investments Luxembourg SARL (εταιρεία του Vodafone Group). Από το ποσό αυτό, η Hellas Online, τον Δεκέμβριο του 2014, χρησιμοποίησε ποσό 211 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των τραπεζικών της υποχρεώσεων αλλά και την αποπληρωμή προμηθευτών. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015, ο όμιλος προχώρησε σε αποπληρωμή δανεισμού ποσού 11 εκατ., ενώ το σύνολο του (εσωτερικού πλέον) δανεισμού ανέρχεται σε 191 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, κάμψη εσόδων και κερδών παρουσίασε η Hellas Online στο α΄ τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 9% στα 49,7 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) υποχώρησαν κατά 19% στα 10,8 εκατ. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 2,6 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. που ήταν στο α΄ τρίμηνο του 2014.

Αμεσότητα, ασφάλεια και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση προς τους πελάτες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διαδικτυακής πλατφόρμας Pay Online της International Life, που παρέχεται σε συνεργασία με την Alpha Bank για την online πληρωμή ασφαλίστρων. Οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον εύκολα, γρήγορα και απλά, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας να συμπληρώσουν τον κωδικό πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής και να εξοφλήσουν τα ασφάλιστρά τους με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας MasterCard, VISA ή και AMEX, καθώς και μέσω προπληρωμένης κάρτας. Ειδικά για τον κλάδο αυτοκινήτου, ο πελάτης θα παραλαμβάνει ταυτόχρονα και το συμβόλαιό του, το οποίο θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά όταν επιβεβαιωθεί η πληρωμή του.

Αύξηση κερδών για ΕΛΒΑΛ

Eνοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 14,2 εκατ. παρουσίασε η ΕΛΒΑΛ –θυγατρική του ομίλου Viohalco– το α΄ τρίμηνο του 2015 έναντι 4,7 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2014, αυξημένα κατά 202%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 312 εκατ., αυξημένος κατά 26%, τα μεικτά κέρδη στα 34 εκατ. από 19,2 εκατ. του α΄ τριμήνου του 2014, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 75% στα 31 εκατ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, οι επενδυτικές εκροές του ομίλου ανήλθαν σε 18 εκατ. λόγω αυξημένων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.

Ζημίες 1,56 εκατ. ευρώ για το μαιευτήριο ΙΑΣΩ

Ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους ύψους 1,56 εκατ. ευρώ εμφάνισε το μαιευτήριο ΙΑΣΩ το α΄ τρίμηνο του 2015 έναντι κερδών 1,86 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, «τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2015 επιβαρύνθηκαν καθοριστικά από τις προβλέψεις για πιθανές περικοπές μέσω των μηχανισμών rebate και claw-back». Ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε μείωση 8,24% και ανήλθε στα 28,96 εκατ. ευρώ από 31,56 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2015. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο πρόεδρος του ΙΑΣΩ Δρ Γεώργιος Σταματίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι πρώτοι μήνες του 2015 κατέδειξαν ότι θα αντιμετωπίσουμε ακόμα μια πολύ δύσκολη χρονιά. Θα έχουμε δυστυχώς συνέχεια του ίδιου κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας που έχει επηρεάσει καθοριστικά όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και βεβαίως τον κλάδο της υγείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή