Σύντομα (05/06/15)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 132 πιο δημοφιλείς αστικούς προορισμούς η Αθήνα

Στην 45η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τους 132 πιο δημοφιλείς αστικούς προορισμούς του κόσμου βρίσκεται η Αθήνα για φέτος, σύμφωνα με σχετική έρευνα που παρουσίασε η MasterCard. Bάσει της έρευνας, η Αθήνα θα υποδεχθεί, το 2015, 2,68 εκατ. διεθνείς επισκέπτες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με το 2014. Μεταξύ των 36 ευρωπαϊκών πόλεων του δείγματος, η Αθήνα κατατάσσεται στη 18η θέση. Η δαπάνη των διεθνών επισκεπτών στην πρωτεύουσα θα ξεπεράσει το ποσό των 2 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 11% σε σύγκριση με αυτό του 2014. Υπολογίζεται ότι το 2015 θα πραγματοποιηθούν 383 εκατ. ταξίδια με διανυκτέρευση από διεθνείς επισκέπτες στις 132 πόλεις του δείκτη, οι οποίοι θα δαπανήσουν, συνολικά, περίπου 320 δισ. ευρώ. Στους δέκα κορυφαίους αστικούς προορισμούς βρίσκονται η Μπανγκόκ με αφίξεις 18,24 εκατ., το Παρίσι με 16,06 εκατ., το Ντουμπάι με 14,26 εκατ., η Κωνσταντινούπολη με 12,56 εκατ., η Νέα Υόρκη με 12,27 εκατ., η Σιγκαπούρη με 11,88 εκατ., η Κουάλα Λουμπούρ με 11,12 εκατ., η Σεούλ με 10,35 εκατ. και το Χονγκ Κονγκ με 8,66 εκατ.

Βελτίωση μεγεθών για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Βελτίωση του συνόλου των οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 115,4% στα 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο και αύξηση των ακαθάριστων δεδουλευμένων ασφαλίστρων κατά 6,1% στα 43,5 εκατ. ευρώ έναντι 41 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το ενεργητικό αυξήθηκε κατά 0,9% στα 332,8 εκατ. ευρώ έναντι 329,8 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ η καθαρή θέση αυξήθηκε κατά 4% στα 74,5 εκατ. ευρώ, έναντι 71,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Οι ασφαλιστικές προβλέψεις ενισχύθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 και διαμορφώθηκαν στα 240,4 εκατ. ευρώ. Τα έξοδα διάθεσης και διοικητικής λειτουργίας της εταιρείας σταθεροποιήθηκαν στα 5,6 εκατ. ευρώ, αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της κατά 15,2%, με τις συνολικές θέσεις απασχόλησης να ανέρχονται στις 424 έναντι 368 τον Μάρτιο του 2014.

Στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής το Hospitality Forum & Awards, στο οποίο θα αναλυθούν θέματα όπως οι χρηματοδοτικές λύσεις για τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών τους και κίνητρα εμπλουτισμού του προσφερόμενου προϊόντος τους. Το άνοιγμα του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ενώ στις τέσσερις ενότητες θα τοποθετηθούν Ελληνες και ξένοι ομιλητές με εξειδίκευση στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επιβράβευσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς.

Συνεργασία Wind με ΗΑΤΤΑ

O Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) με πάνω από 1.500 μέλη και η Wind ανακοίνωσαν την από κοινού συνεργασία τους, που θα έχει σκοπό την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μέσα από ειδικά σχεδιασμένα πακέτα Wind Tourist Pack, που προσφέρονται από την καρτοκινητή F2G για προνομιακή δωρεάν επικοινωνία σε επισκέπτες με κύρια γλώσσα την αγγλική και σε επισκέπτες με κύρια γλώσσα τη ρωσική. Τα πακέτα θα διατίθενται μέσω του HATTA, των μελών του, των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, καθώς και μέσω συνεργαζόμενων τουριστικών συνδέσμων και τουριστικών επιχειρήσεων.

Οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Κω από τους μετανάστες

Τις επιπτώσεις που υπάρχουν στον τουρισμό της Κω, λόγω της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, μετέφεραν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών ομάδων και φορέων του νησιού σε κλιμάκιο βουλευτών της Ν.Δ., που αποτελούνταν από τον υπεύθυνο του τομέα Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, τον υπεύθυνο του τομέα Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπεύθυνο Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Κυριαζίδη. Οπως ανέφεραν, η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο με περισσότερους από 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο κ. Κόνσολας ζήτησε από την κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα, με πλοίο, τη μετακίνηση τους, αφού στην Κω δεν υπάρχουν υποδομές κράτησης και φιλοξενίας, ενώ είναι αδύνατον να γίνει η ταυτοποίηση με τους ρυθμούς που έρχονται οι μετανάστες. Επίσης, έθεσε ζήτημα άμεσης εφαρμογής των μέτρων που εξήγγειλε ο Ελληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή