Συγκριτική προσέγγιση νομικών συστημάτων

Συγκριτική προσέγγιση νομικών συστημάτων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνές νομικό συνέδριο διοργανώνουν στις 16 και 17 Ιουνίου το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Αμερικανική Δικηγορική Ενωση (American Bar Association). Το συνέδριο με τίτλο «Ελλάδα: Η διαδρομή από ένα ένδοξο παρελθόν σε ένα ένδοξο μέλλον. Ο ρόλος των οικονομικών, του δικαίου και οι βέλτιστες πρακτικές» θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Το συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πλαισιώνουν επιφανείς Ελληνες και ξένοι ομιλητές, νομικοί, καθηγητές Δικαίου και δικαστές και πραγματεύεται τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις του συστήματος που οδηγούν στη βραδεία απονομή της δικαιοσύνης. Θα παρουσιαστεί μία συγκριτική προσέγγιση των νομικών συστημάτων Ελλάδος, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι η πληρέστερη κατανόηση των διαφορών και ομοιοτήτων των νομικών αυτών συστημάτων και η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών και μεταρρυθμίσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τη διαφάνεια και συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Την πρώτη ημέρα οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9 και θα ολοκληρωθούν μετά τις 3 μ.μ. Τη δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. και θα ολοκληρωθούν μετά τις 5 μ.μ., ενώ στις 9 μ.μ. το βράδυ θα πραγματοποιηθεί επίσημο δείπνο και ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.amcham.gr/law-conference-draft-agenda/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή