Σύντομα (09/06/15)

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Σαντορίνη το 1ο διεθνές συνέδριο βιωματικού τουρισμού

Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη (Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός) το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Βιωματικό Τουρισμό από την «Ηλιότοπος» στο πλαίσιο της σειράς συνεδρίων IMIC. Kοινό πεδίο των μορφών που περιλαμβάνονται στον βιωματικό τουρισμό είναι δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον, οι οποίες χαρακτηρίζονται από σεβασμό προς την κουλτούρα και τον πολιτισμό ενός τόπου. Στις μορφές αυτές εντάσσονται ο πολιτιστικός και γαστρονομικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός κ.ά. Οι οργανωτές και η διεθνής επιστημονική ομάδα που υποστηρίζει το IMIC 2015 προσκαλούν ακαδημαϊκούς, ερευνητές και νέους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, καθώς και εκπροσώπους της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, να συμμετάσχουν ενεργά στο συνέδριο. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη νέων βιωματικών τουριστικών προϊόντων και ο βιωματικός τουρισμός ως πρότυπο επιχειρηματικής πρακτικής.

Αυξάνονται οι τιμές για OTE TV από 20 Αυγούστου

Ο ΟΤΕ, μετά την ανάληψη των δικαιωμάτων μετάδοσης των διοργανώσεων UEFA Champions League και UEFA Europa League, αυξάνει τις χρεώσεις των υπηρεσιών ΟΤΕ TV. Από 20 Αυγούστου, οι πελάτες του στις τηλεπικοινωνίες θα καταβάλλουν 24,90 ευρώ για το Full Pack ανά μήνα και για 24μηνο συμβόλαιο, ενώ για 12μηνο συμβόλαιο θα καταβάλλουν 26,90 ευρώ. Οσοι επιθυμούν αποκλειστικά την υπηρεσία OTE TV, η συνδρομή θα κοστίζει 31,13 ευρώ τον μήνα για 24μηνο συμβόλαιο ή 33,13 ευρώ για 12μηνο συμβόλαιο. Το Sports Pack πακέτο θα κοστίζει κατά περίπου δύο ευρώ φθηνότερα απ’ ό,τι το Full Pack. Οι σημερινές χρεώσεις του ΟΤΕ είναι περίπου ένα έως τέσσερα ευρώ φθηνότερες, παρόλο που ο πελάτης γίνεται συχνά δέκτης ακόμη φθηνότερων προσφορών. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, «για πρώτη φορά, ο ΟΤΕ TV εξασφάλισε όλους τους αγώνες και από τις δύο διοργανώσεις», ενώ με τη νέα υπηρεσία ΟΤΕ TV GO, οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV μπορούν να απολαμβάνουν, χωρίς χρέωση, το premium περιεχόμενο της υπηρεσίας, στο κινητό, το tablet και σύντομα στο laptop/desktop τους, μέσω WiFi ή μέσω του δικτύου 3G/4G της Cosmote.

Αλλαγή φρουράς στη «Μινέρβα Ελαιουργική» καθώς νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αναλάβει ο κ. Παναγιώτης Κατσής. Ο κ. Κατσής σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος της HPZ στη Νιγηρία. Η HPZ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία οικιακών συσκευών στη Νιγηρία και αποτελεί κοινοπραξία της PZ Cussons και της Haier. Ο κ. Κατσής ξεκίνησε την καριέρα του στην PZ το 1998, το 2007 ανέλαβε τον ρόλο του εμπορικού διευθυντή της HPZ στη Νιγηρία και το 2009 τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της «Μινέρβα Ελαιουργική» κ. Γιάννης Μπούρας θα αναλάβει από την 1η Αυγούστου 2015 τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου για την περιοχή της Ασίας για τον μητρικό όμιλο της Μινέρβα, την PZ Cussons.

Κέρδη 5,5 εκατ. για τη Mondelez Ελλάς το 2014

Οριακή αύξηση του τζίρου σημείωσε το 2014 η Mondelez Ελλάς (πρώην Kraft Foods), καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 215,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 215,4 εκατομμυρίων ευρώ το 2013. Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,9 εκατ. ευρώ το 2013, κυρίως λόγω της βελτίωσης της αποδοτικότητας της λειτουργίας της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πορεία τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους εμφανίζει ελαφρά κάμψη των πωλήσεων, επηρεαζόμενη από τη συνέχιση του αρνητικού κλίματος στην αγορά και το ευμετάβλητο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Νέο Δ.Σ. για τις επιχειρήσεις κινητών εφαρμογών

Nέο διοικητικό συμβούλιο εκλέχτηκε κατά την πραγματοποίηση της 5ης τακτικής Γ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 2015. Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Χάρης Καρώνης (Viva), αντιπρόεδροι οι κ. Βαγγέλης Αντωνιάδης (Cytech) και Γιώργος Καραντώνης (Vci), γενικός γραμματέας ο κ. Αλεξ Δρυμιώτης (Singular Logic), ταμίας ο κ. Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft) και μέλη οι κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος (Globo) και Παντελής Αγγελίδης (Vidavo). Σύμφωνα με τον ΣΕΚΕΕ, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. «αντανακλά τη δυναμική μέχρι σήμερα παρουσία που οδήγησε στον υπερδιπλασιασμό των μελών του και στην καθιέρωσή του ως σημαντικού φορέα καινοτομίας με διεθνή αναγνώριση, ενώ παράλληλα οι προκλήσεις του μέλλοντος φέρνουν τις δραστηριότητες του κλάδου στο επίκεντρο της ψηφιακής επικοινωνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή