«Μήνυμα» από ΤΑΙΠΕΔ για Ελληνικό αναμένει η Lamda Development

«Μήνυμα» από ΤΑΙΠΕΔ για Ελληνικό αναμένει η Lamda Development

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την τύχη της επένδυσης ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, επιχειρεί να μάθει η διοίκηση της Lamda Development, καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών, δεν έχει υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών, παρά μόνο δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, κατά κανόνα αρνητικές για το συγκεκριμένο έργο. Η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, δήλωσε ότι βρίσκεται σε αναμονή επικοινωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να διαπιστωθούν κι επισήμως, οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Lamda Development, κ. Τάσος Γιαννίτσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Το έργο δεν έχει βαλτώσει και πρέπει κανείς να επιδείξει υπομονή και ψυχραιμία. Είναι προφανές πως υπάρχουν αντιρρήσεις, αλλά δεν έχει νόημα να μπει κάποιος σε μικροσυγκρούσεις και μικροεντάσεις». Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τύχη της επένδυσης, τονίζοντας ότι «το Ελληνικό είναι μια εξαιρετικά μεγάλη επένδυση για τα δεδομένα της Ελλάδας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει γιατί θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο «υλοποιούμε τις μελέτες που πρέπει να δοθούν στους αρμόδιους φορείς όταν μας ζητηθούν, στο πλαίσιο των συμβατικών μας υποχρεώσεων». Πάντως, κατά τον ίδιο, τυχόν αλλαγές στο επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπλαση της έκτασης (Master plan), που είναι πολύ πιθανό να ζητηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι και τόσο απλό να γίνουν, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι σαν ένα παζλ, που αν του αφαιρέσεις ένα κομμάτι, επηρεάζονται και τα άλλα. Γι’ αυτό τον λόγο, κάθε αλλαγή πρέπει να μελετηθεί σε βάθος, αν και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις». Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες και που σύμφωνα με πολλούς φορείς της αγοράς, συνιστά δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για το Ελληνικό, δηλαδή την πρόθεση της κυβέρνησης να χωροθετήσει 12 στρέμματα εντός του Ελληνικού για την εγκατάσταση χώρου διαχείρισης απορριμμάτων, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι «δεν έχει γίνει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα και όταν γίνει θα το σχολιάσουμε».

Με εξαίρεση το Ελληνικό, αυτήν την περίοδο, η Lamda Development διερευνά ευκαιρίες στην αγορά εμπορικών κέντρων, αλλά και στον τομέα των μαρινών, όπου καταγράφονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που δεν έχουν ακόμα αναδειχθεί. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών της οικονομικής κρίσης, η εισηγμένη έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ στα έργα ανάπτυξης ακινήτων που έχει αναλάβει. Οσον αφορά το έργο του IBC, του αναξιοποίητου τμήματος του ακινήτου, όπου ήδη στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall, η Lamda Development βρίσκεται σε αναμονή των σχετικών εγκρίσεων και αδειών, ώστε να υλοποιήσει την επένδυση των 25 εκατ. ευρώ, από την οποία θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, το φθινόπωρο είναι πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή