Ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους

Ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα για τη νεανική απασχόληση «Nestle needs YOUth» ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2013 από τη Nestle Hellas. Ενας από τους «πυλώνες» αυτού του προγράμματος είναι και η πρωτοβουλία του ομίλου Nestle «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» – «Alliance for YOUth». Ξεκίνησε το 2014 και σήμερα συμμετέχουν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις που μέσα σε ένα χρόνο έχουν προσφέρει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εκπαίδευσης σε 50.000 νέους από την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός είναι το ήμισυ του στόχου των 100.000 που τέθηκε πέρυσι για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, η Nestle Ελλάς έχει πραγματοποιήσει 202 προσλήψεις, έχει δώσει την ευκαιρία σε 83 νέους να έχουν πρακτική άσκηση και μαθητεία και, συνολικά, έχει ήδη προσφέρει 285 ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα – από τις 500 που υποσχέθηκε για την τριετία 2014-2016. Επιπλέον, προκειμένου η πρωτοβουλία αυτή να έχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή προς όφελος των νέων, έχει ενεργοποιήσει και ένα δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών με παγκόσμιους εταίρους – Adecco, Publicis Βρετανικό Συμβούλιο, όπως και με τη Linkedin Trainer & Consultant Εθελ Αγγελάτου.

Τη νέα δυναμική που δημιούργησε μέσα σε ένα χρόνο η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» επισήμανε ο Λουί Κανταρέλ, αντιπρόεδρος της Nestle, και ανέφερε ότι αφότου οι εταιρείες έγιναν ενεργά μέλη της Συμμαχίας, περισσότερες από το 60% έχουν ήδη βελτιώσει τις πρακτικές και τη διαδικασία για την πρόσληψη νέων, αποδεχόμενες ένα μείγμα επίσημης εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης -τη «διττή μαθητεία»- ως τρόπου εξόδου των νέων από την ανεργία.

Συνειδητοποίησαν δηλαδή τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να έχει η προώθηση μιας καλύτερης συνεργασίας των επιχειρήσεων με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Κάτι, που αφενός βοηθάει τις εταιρείες να τροφοδοτούνται με τις δεξιότητες εκείνες που αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας που διαθέτουν, γιατί «η κοινωνία εξελίσσεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ’ ό,τι μπορούν να προσαρμοσθούν τα παραδοσιακά προγράμματα μαθημάτων. Αρα πολλές από τις εργασίες που θα υπάρχουν σε δέκα χρόνια, δεν υπάρχουν καν σήμερα».

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Nestle Ελλάς έχει έντονη παρουσία στη χώρα μας. Οχι μόνο χάρη στα επώνυμα προϊόντα της, αλλά και με σημαντικές επιχειρηματικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες που εκφράζουν τα υψηλά επίπεδα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.

Η παγκόσμια Nestle που ιδρύθηκε από τον Henri Nestle το 1866 και λειτουργεί 461 εργοστάσια, ιδιαιτέρως διακρίνεται και για την έμφαση που δίνει στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας των τροφίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή