Επιμένει ελληνικά, παρά τις δυσκολίες, η «Μινέρβα»

Επιμένει ελληνικά, παρά τις δυσκολίες, η «Μινέρβα»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είσοδος της «Μινέρβα» σε νέες κατηγορίες τροφίμων, η ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας, καθώς και η ενδυνάμωση του ρόλου της «Μινέρβα» στον μητρικό όμιλο PZ Cussons αποτελούν τους στόχους της εταιρείας έως το 2029. Πρόκειται για τους στόχους του νέου κύκλου που ξεκινά φέτος, μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου, που είχε ξεκινήσει το 2004 και συμπίπτει με τον εορτασμό των 111 ετών της «Μινέρβα».

Το ερώτημα, βεβαίως, που προκύπτει στην παρούσα συγκυρία είναι εάν η «Μινέρβα» θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. «Πεποίθηση της εταιρείας είναι ότι η ζωή προχωράει ακόμη και στις δύσκολες περιόδους. Επιζητούμε κι εμείς τη γενικότερη σταθερότητα», τόνισε ο κ. Γ. Μπούρας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για μερικές εβδομάδες ακόμη, καθώς από την 1η Αυγούστου θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για την PZ Cussons στην περιοχή της Ασίας. Επεσήμανε, δε, με νόημα: «Εχουμε σταματήσει από το 2012 να κάνουμε σενάρια». Ο ίδιος τόνισε ότι οι κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία κινούνται πτωτικά από τον περασμένο Νοέμβριο, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην αρνητική ψυχολογία.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο στόχο, ο κ. Μπούρας, αν και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, τόνισε ότι οι κατηγορίες τροφίμων στις οποίες θα εξετάσει να εισέλθει η «Μινέρβα» θα σχετίζονται άμεσα με την πρωτογενή παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η «Μινέρβα» πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία του γάλακτος, απάντησε αρνητικά, όταν όμως ρωτήθηκε για την κατηγορία του γιαουρτιού, η απάντηση ήταν «δεν ξέρω». Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2004 έως και σήμερα η «Μινέρβα» εξελίχθηκε από εταιρεία ελαιολάδου σε εταιρεία τροφίμων, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της βούτυρα, τυριά και πολύ πρόσφατα ξίδι.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της «Μινέρβα», ο κ. Μπούρας υποστήριξε ότι στόχος είναι οι εξαγωγές να αυξηθούν από τα 7 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, καλύπτοντας πλέον το 9% του συνολικού τζίρου της εταιρείας, σε επίπεδα τέτοια, ώστε στην επόμενη διετία να αντιστοιχεί στο 15% του συνολικού της τζίρου. Πολιορκητικός κριός της «Μινέρβα» για τις ξένες αγορές είναι κυρίως το τυρί φέτα, ενώ προοπτικές διαβλέπει η εταιρεία και στο ξύδι, κυρίως στην κατηγορία του ελληνικού βαλσάμικου.

Τέλος, η «Μινέρβα» θα συμβάλλει πιο ενεργά στη δραστηριοποίηση της PZ Cussons στα τρόφιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή