Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΕ

Μέρισμα 0,072 ευρώ

Στις πρώτες θέσεις των μετοχών με την υψηλότερη εμπορευσιμότητα παρέμεινε και την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου η μετοχή του ΟΤΕ. Περισσότερες από 5 εκατ. μετοχές διακινήθηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις, με τα εβδομαδιαία κέρδη της μετοχής να φθάνουν το 11,2%. Ο οργανισμός πρόκειται να διανείμει μέρισμα 0,072 ευρώ ανά μετοχή. Η ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η 2α Ιουλίου 2015. Από τις 25 Ιουνίου, οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2014.

Σιδενόρ

Ζημίες 10,4 εκατ.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Σιδενόρ στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η μετοχή ενισχύθηκε 25%. Στη διάρκεια του α΄ τριμήνου 2015 η εισηγμένη εμφάνισε ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 10,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Για το 2015, οι προοπτικές παρουσιάζονται θετικές, λόγω του εξωστρεφούς προσανατολισμού της Σιδενόρ ο οποίος ενισχύεται από την εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου.

Επίλεκτος

Σε ζημιογόνο πορεία

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Επιλέκτου Κλωστοϋφαντουργίας, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποστεί απώλειες 7,41% και να υποχωρήσει στα 0,200 ευρώ. Η εταιρεία συνεχίζει να βρίσκεται σε ζημιογόνο πορεία, εξάλλου όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας δεν έχει ωφεληθεί από την υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο. Μεταξύ των αιτημάτων του κλάδου είναι η καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ και γενικότερα η τήρηση χωρίς καθυστερήσεις όλων των υποχρεώσεων του κράτους.

ΕΛΠΕ

Εναλλακτικές λύσεις

Οι εντολές αγορών από ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων ώθησαν το τίτλο σε εβδομαδιαία κέρδη 15,30%. Σε αξιοπρεπή επίπεδα παρέμεινε και η εμπορευσιμότητα της μετοχής. Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης αποκάλυψε ότι τα ΕΛΠΕ εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις για τα 212 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να εισρεύσουν στα ταμεία της επιχείρησης από την πώληση μετοχών του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους και είχαν προϋπολογιστεί από τον όμιλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή