Οι γέφυρες επικοινωνίας εταιρειών – ΜΚΟ

Οι γέφυρες επικοινωνίας εταιρειών – ΜΚΟ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περασμένη Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 το πρώτο CSR Connecting Day που εμπνεύσθηκαν και συνδιοργάνωσαν το Ιδρυμα Μποδοσάκη και το Ινστιτούτο Επικοινωνίας σήμανε, αναμφίβολα, τη γέννηση ενός θεσμού που στήνει «γέφυρες επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ επιχειρήσεων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και που μπορεί να δώσει σημαντικές συνεργασίες και αποτελέσματα, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών», όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, Ντίνος Αδριανόπουλος. «Θέλω να πιστεύω ότι γεννήθηκε ένας ενδιαφέρων θεσμός που με τη συμβολή και των δύο μερών μπορεί να δώσει σημαντικές συνεργασίες».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει σε απευθείας επαφή εκπροσώπους των εταιρειών εκείνων που θέλουν να γίνουν αρωγοί σε δράσεις και ενέργειες που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών μας και που στηρίζονται από οργανώσεις που αναζητούν υποστηρικτές. «Το να υπάρχουν αξιολογημένα από ένα ίδρυμα όπως το Ιδρυμα Μποδοσάκη αξιόλογα και αξιόμαχα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από αναγνωρισμένες ΜΚΟ, αλλά –δυστυχώς– να μην έχουν τη δυνατότητα να βρουν τον κατάλληλο “ανάδοχο”, ήταν μια πρόκληση για το Ινστιτούτο Επικοινωνίας αφού παρατηρεί ολοένα και περισσότερο να αυξάνεται η εμπλοκή των εταιρειών στην ανάληψη πρωτοβουλιών γύρω από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», ανέφερε ο κ. Αδριανόπουλος.

Στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν 37 εκπρόσωποι από 25 εταιρείες στους οποίους και παρουσιάσθηκαν τα 22 έργα ΜΚΟ τα οποία έχουν αξιολογηθεί από το Ιδρυμα Μποδοσάκη και αφορούν πρωτοβουλίες για τα παιδιά, τους νέους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως και για το περιβάλλον, την αειφορία και παρεμβάσεις στην πόλη. «Στρατηγική προτεραιότητα» για το Ιδρυμα Μποδοσάκη χαρακτήρισε την ενδυνάμωση των πολιτών η υπεύθυνη επικοινωνίας του ιδρύματος, Μαρία Φωλά. «Φέρνοντας κοντά εταιρείες και ΜΚΟ με ολοκληρωμένα και αξιολογημένα έργα, δημιουργούμε προοπτικές για ενδιαφέρουσες συνέργειες με επίκαιρες προτάσεις που απαντούν σε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες όλων μας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες» του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κατατέθηκαν από ΜΚΟ 572 προτάσεις για έργα προς χρηματοδότηση. Εκείνα που πληρούσαν τα νομικά και διοικητικά κριτήρια του προγράμματος αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν συνολικά τα 485, ενώ προκρίθηκαν 76 με βάση τη βαθμολογία τους και το διαθέσιμο ποσόν επιχορήγησης και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη υλοποίησης με ορίζοντα εξασφαλισμένης χρηματοδότησής τους τον Απρίλιο 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή