Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο «Σαραντής» στη Χίο

Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο «Σαραντής» στη Χίο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας του προχώρησε χθες το γνωστό εργοστάσιο γλυκών «Σαραντής» στη Χίο. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η εταιρεία αναγκάστηκε να πάρει αυτή την απόφαση διότι, εξαιτίας της επιβολής περιορισμού κεφαλαίων, δεν διαθέτει το απαιτούμενο ρευστό για να προμηθευτεί ζάχαρη που αποτελεί βασική πρώτη ύλη για τη λειτουργία του εργοστασίου. Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο οι ημερήσιες ανάγκες σε ζάχαρη ανέρχονται σε 506 τόνους.

Οι 48 εργαζόμενοι της επιχείρησης στην παρούσα φάση κάνουν από χθες υποχρεωτικά χρήση της κανονικής άδειάς τους, έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία των τραπεζών και τεθεί ξανά σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το εργοστάσιο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της Χίου.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα του νησιού, επικαλούμενα δηλώσεις της διοίκησης της εταιρείας, οι εργαζόμενοι αμείβονται κανονικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αύριο θα επαναλειτουργήσει μερικώς το εργοστάσιο, και για τον λόγο αυτό θα επανέλθουν στην εργασία τους κάποια άτομα.

Το εργοστάσιο απασχολεί σε μόνιμη βάση 28 άτομα, ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο προσελήφθησαν άλλα 20 άτομα, ως εποχιακοί εργαζόμενοι, για να καλύψουν αυξημένες ανάγκες παραγωγής. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύριος λόγος για την πρόσληψη ατόμων ήταν να υλοποιηθεί μία μεγάλη παραγγελία από το εξωτερικό.

Η εταιρεία «Σαραντής Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1928 και παράγει γλυκά κουταλιού, μαστιχοβανίλιες, λουκούμια, σακχαρόπηκτα φρούτα, τσίκλες με φυσική μαστίχα Χίου, καραμέλες, καρύδες κ.λπ.

Τον Απρίλιο του 2000 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο σύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στη Χίο. Τα προϊόντα της πωλούνται σε πάνω από 7.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, ενώ εξάγονται σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Βραζιλία, Τουρκία, Καναδά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή