Σύντομα (02/07/15)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική ρύθμιση για απλήρωτους ναυτικούς

Σε νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση απλήρωτων ναυτικών που εργάζονται σε επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές προχώρησε, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω διατάξεων που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, νομοθετήθηκε η δυνατότητα απόδοσης ποσών που εισπράττονται από την κατάπτωση εγγυητικών καλής εκτέλεσης, υπέρ των απλήρωτων ναυτικών. Παράλληλα προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών, ακόμα και μετά την έναρξη της διαδικασίας εγκατάλειψης, ώστε να μπορούν να αναζητήσουν αλλού εργασία, χωρίς να χάνουν τα δικαιώματά τους από την κήρυξη σε εγκατάλειψη. Οι δύο αυτές ρυθμίσεις αφορούν κυρίως τους απλήρωτους ναυτικούς της ΝΕΛ, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν αμοιβές σχεδόν 12 μηνών, αλλά και άλλους ναυτικούς που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο υπό εγκατάλειψη πλοίο «Μυτιλήνη» στη Σάμο, καθώς και συναδέλφους τους στα λιμάνια του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Λαυρίου.

Επιπλέον 300.000 άνεργοι τεχνικών επαγγελμάτων

Σε οριστικό μαρασμό και δημιουργία επιπλέον 300.000 ανέργων στον κλάδο των εξειδικευμένων επαγγελματιών του τεχνικού κόσμου αναμένεται να οδηγήσει μια πιθανή έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (ΣΕΠΑΚ), που αποτελείται από μέλη που εκπροσωπούν το σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου (τεχνικά γραφεία, εταιρείες μελετών και κατασκευών, εμπορικές και βιομηχανικές εταιρείες). Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΠΑΚ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το δημοψήφισμα και να διαπραγματευτεί μια αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση. Σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ο ΣΕΠΑΚ επιλέγει να ψηφίσει ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, εκτιμώντας ότι μόνο η εξέλιξη αυτή ενέχει την προοπτική μελλοντικής ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος παραβρέθηκε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κατά την οποία παρουσιάστηκε η διαδικασία κατάταξης των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων. Η κ. Κουντουρά άδραξε την ευκαιρία για να αναπτύξει προς τους ξενοδόχους την επιχειρηματολογία της υπέρ του ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα. Αντίθετα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος διά των μελών του αποφάσισε να ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ στη σχετική διαδικασία. Για την ιστορία, το νέο πλαίσιο κατάταξης, που φέρει το σύνθημα «Φιλοξενία με Εγγύηση Ποιότητας», υλοποιείται μέσα από ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΞΕΕ, που εμπεριέχει όλα τα στάδια της κατάταξης, και ολοκληρώνεται με την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού.

Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για Πτολεμαΐδα V

Την ικανοποίησή της για την έκδοση της άδειας δόμησης της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα V, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξέφρασε η ΓΕΝΟΠ με ανακοίνωσή της.

Η κατασκευή της νέας μονάδας είναι έργο αποφασιστικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και για την πορεία της ίδιας της ΔΕΗ, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ και συγχαίρει τις υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, που εργάστηκαν συστηματικά για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης της άδειας.

Διασφαλισμένη η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια

Διαβεβαιώσεις προς όλους τους καταναλωτές, ότι η τροφοδοσία τους με ηλεκτρική ενέργεια είναι διασφαλισμένη και δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας, παρέχει με σημερινή ανακοίνωση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Με αφορμή πληροφορίες για «πάγωμα» την επόμενη εβδομάδα των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας από τις βόρειες διασυνδέσεις, η ΡΑΕ επισημαίνει ότι δεν διαφαίνεται κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας (εισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας). Η ΡΑΕ τονίζει, τέλος, ότι παρακολουθεί στενά την αγορά ενέργειας, προκειμένου να διασφαλίζεται ο απρόσκοπτος ενεργειακός εφοδιασμός όλων των καταναλωτών της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή