Ασφάλεια στην εργασία – παγκόσμια πρωτιά για Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ασφάλεια στην εργασία – παγκόσμια πρωτιά για Αθηναϊκή Ζυθοποιία

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγνωρίσθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο το έργο που επιτελεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την προώθηση της ασφάλειας στην εργασία, αλλά και για τις πρωτότυπες δράσεις που υλοποιεί και μες στις οποίες ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους καταναλωτές για την οδική ασφάλεια και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ 25 χωρών του oμίλου Heineken στον οποίο ανήκει, χάρη στον ολοκληρωμένο και βιωματικό χαρακτήρα των ενεργειών της, ενώ η υψηλού επιπέδου αξιολόγησή της από την κριτική επιτροπή υπερείχε σημαντικά σε σύγκριση με αυτήν της περυσινής νικήτριας, που ήταν η Βραζιλία και η οποία εφέτος κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Σε συνεργασία με ειδικούς στα θέματα της οδικής ασφάλειας, όπως είναι το περιοδικό «4 Τροχοί» και το «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», πραγματοποίησε ενέργειες που περιελάμβαναν βιωματικές δραστηριότητες σε όλες τις μονάδες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ενώ ιδιαιτέρως επιτυχής ήταν και η διάθεση φυλλαδίων με πρακτικές συμβουλές για την οδική ασφάλεια προς τους καταναλωτές. Η ενημερωτική καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «πρώτα η ασφάλεια – για όλους μαζί και για τον καθένα ξεχωριστά» βασίστηκε και στη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, των οποίων η έμπνευση αξιοποιήθηκε ύστερα από εσωτερικό διαγωνισμό ιδεών.

«Η ασφάλεια είναι υψηλή προτεραιότητα για ολόκληρο τον όμιλο Heineken και αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να παρέχουμε στους ανθρώπους μας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας και για να συνεχίζουμε να ξεχωρίζουμε ως μία από τις καλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Ζωούλλης Μηνά.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που βεβαιώθηκε ότι ακολουθεί το διεθνές Πρότυπο ISO 26000, βάσει του οποίου ενσωματώνει στη λειτουργία της τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ιδρύθηκε από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών το 1963 και σήμερα είναι μέλος του ομίλου Heineken. Παράγει τα προϊόντα της στα τέσσερα εργοστάσιά της και με τη βοήθεια εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης, παράγει και διανέμει περισσότερα από 25 προϊόντα σε 20 διαφορετικές χώρες.

Στα εργοστάσιά της λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός και ανακυκλώνεται περισσότερο από το 99% των απορριμμάτων, ενώ επιτυγχάνεται και σταθερή πρόοδος στη μείωση πόρων ενέργειας –ηλεκτρική, θερμική και νερό– όπως και των ρύπων βάσης. Από το 2008 επικοινωνεί το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των επιστρεφόμενων φιαλών, μια συμπεριφορά ιδιαιτέρως φιλική προς το περιβάλλον. Επί σειράν ετών και παράλληλα με την επιχειρηματική ανάπτυξή της, η εταιρεία επενδύει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή