Συμφωνία άμεσα ζητούν από κυβέρνηση οι επιχειρηματίες

Συμφωνία άμεσα ζητούν από κυβέρνηση οι επιχειρηματίες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές άμεσα ζητούν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να εξομαλυνθεί το ταχύτερο δυνατό η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς η αγορά.

Παράλληλα, η επιχειρηματική κοινότητα υποδέχθηκε με θέρμη την απόφαση του πρωθυπουργού να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. «Μετά το δημοψήφισμα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένα αρραγές μέτωπο από τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού χρονικά πλαισίου. Κοινός στόχος πρέπει να είναι η άμεση επαναφορά της ομαλότητας στη λειτουργία των τραπεζών, εξασφαλίζοντας τη ρευστότητά και τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων» επισήμανε ο Β. Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Την ανάγκη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας για την αντιμετώπιση της κρίσης και επίτευξης σωτήριας συμφωνίας με τους εταίρους τόνισε από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Επίσης, ο ΣΕΒΕ ζητεί την άμεση λήψη μέτρων ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με ξένους πελάτες και προμηθευτές.

«Η διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας, αποτελεί το πρόσταγμα της επόμενης μέρας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μαΐλλης, πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν πισωγυρίσματα και μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Τη μέγιστη δυνατή συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, πέρα από προσωπικούς εγωισμούς και μικροκομματικούς τακτικισμούς ζήτησε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κ. Κόλλιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή