Σύντομα (07/07/15)

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασε από Θεσσαλονίκη το Rhapsody of the Seas

Το κρουαζιερόπλοιο Rhapsody of  the Seas, που κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 5 Ιουλίου, υποδέχθηκε η διοίκηση του ΟΛΘ. Το πλοίο αφίχθη από την Κωνσταντινούπολη, αποτελώντας το μεγαλύτερο του είδους που υποδέχεται φέτος η Θεσσαλονίκη, με 2.368 επιβάτες από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, και πλήρωμα αποτελούμενο από 794 άτομα. Κατά την παραμονή του πλοίου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Γιάννης Παντής, και ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μακρής, συναντήθηκαν με τον Αμερικανό καπετάνιο, Ρόμπερτ Λορέιν Χέμπστεντ, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την υποδοχή, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από την πλευρά της εταιρείας. Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΛΘ τόνισε την πρόθεσή της για ενίσχυση της υφιστάμενης συνεργασίας, προκειμένου το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να αποτελεί σταθερό προορισμό του πλοίου και τα επόμενα χρόνια. Σημειωτέον ότι το πλοίο αναχώρησε στις 5 το απόγευμα της Κυριακής για τη Μύκονο.

«Παγώνουν» οι συναλλαγές μέσω της υπηρεσίας PayPal

Τη διακοπή των συναλλαγών μέσω της υπηρεσίας της PayPal για τους κατόχους πιστωτικών καρτών ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε η εταιρεία. Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. Λόγω, όμως, των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών Αρχών σχετικά με τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, «η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή». Επίσης, απόπειρες πληρωμών μπορεί να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Ωστόσο, άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πλήρως τους αξιότιμους πελάτες μας στην Ελλάδα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η Citigroup σε έκθεσή της θέτει υπό αναθεώρηση τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου που καλύπτει, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και μέχρι να ανοίξει εκ νέου η ελληνική αγορά. Η Citi υπογραμμίζει, πάντως, ότι το άνοιγμα του Χ.Α. δεν αναμένεται να γίνει σύντομα. Να υπενθυμίσουμε ότι και ο οίκος αξιολόγησης MSCI είχε προειδοποιήσει από τις 19 Ιουνίου 2015 ότι η επίπτωση του κλεισίματος της χρηματιστηριακής αγοράς και η επιβολή capital controls σε ξένους θεσμικούς επενδυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και στην υποβάθμιση αυτής από καθεστώς αναδυόμενης αγοράς (Emerging Market) σε καθεστώς αυτόνομης αγοράς (Standalone Market). Μια τέτοια ενέργεια θα προηγηθεί μετά από δημόσια διαβούλευση αναφέρει ο οίκος MSCI.

Προκαταβολή μισθοδοσίας

Οι εργαζόμενοι της Data Communication ευχαρίστησαν τη διοίκηση της εταιρείας τους για την ενέργειά της να καταβάλει τη μισθοδοσία του Ιουλίου 2015 και το επίδομα αδείας ένα μήνα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία καταβολής τους. Η κίνηση έγινε λόγω των οικονομικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν από τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της εταιρείας, είναι η τρίτη φορά εντός του έτους που η Data Communication αναλαμβάνει την πρωτοβουλία προκαταβολής της μισθοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού της, πριν αυτές οι ανάγκες εκδηλωθούν. Η εταιρεία είχε προκαταβάλει στις 16 Φεβρουαρίου 2015 και στις 17 Ιουνίου 2015 τις μισθοδοσίες των αντίστοιχων μηνών.

Με την επαναλειτουργία του Χ.Α. η αποκοπή μερίσματος

Κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα του 2014, όπως ενημέρωσε τους μετόχους της η εισηγμένη Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας. Οι ημερομηνίες προσδιορισμού των δικαιούχων και της καταβολής θα οριστούν αυτόματα έπειτα από μία και πέντε εργάσιμες ημέρες αντίστοιχα. Σε περίπτωση που κάποια από τις ημερομηνίες αυτές συμπέσει με αργία, θα μετατεθεί στην αμέσως πρώτη εργάσιμη ημερομηνία. Για τις νέες ημερομηνίες προσδιορισμού των δικαιούχων και της καταβολής του μερίσματος, η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωσή της όταν παύσει η ισχύς του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος. Υπενθυμίζεται ότι το μέρισμα για τη χρήση 2014 ανέρχεται σε 0,020 ευρώ ανά μετοχή. Από το ποσό του μερίσματος θα παρακρατηθεί φόρος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με συντελεστή 10%, και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,018 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή