Απόφαση για έξοδο ή παραμονή του Χ.Α. στους δείκτες MSCI

Απόφαση για έξοδο ή παραμονή του Χ.Α. στους δείκτες MSCI

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναμονή 40 ημερών  (μέχρι την Τρίτη 19 Αυγούστου 2015) θα βρίσκεται o αμερικανικός οίκος αξιολόγησης MSCI, μετά το κλείσιμο (29 Ιουνίου 2015) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να εξετάσει εάν θα εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιφερειακούς και διεθνείς δείκτες. «Η ελληνική οικονομία είναι κλειστή. Πώς μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει χειρότερο;» διερωτάται σε χθεσινή της έκθεση της η MSCI, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα το ελληνικό χρηματιστήριο θα εξαιρεθεί από τους δείκτες των αναδυόμενων αγορών απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο και τους τελευταίους επενδυτές. Η MSCI, η πάροχος των χρηματιστηριακών δεικτών, ρώτησε τους πελάτες της εάν θα χειριστούν την Ελλάδα διαφορετικά μετά την κατάσταση που προηγήθηκε, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύει το Reuters, «η MSCI καλωσορίζει οποιαδήποτε πληροφορία των traders σχετικά με το αν είναι ορθό να ακολουθηθεί ο βασικός κανόνας (σ.σ.: της αποπομπής ύστερα από διάστημα 40 ημερών) ή αν, στην περίπτωση του χρηματιστηρίου Αθηνών, θα πρέπει να ακολουθηθεί κάποια άλλη πρακτική».

Παράλληλα, η MSCI ζητά από τους traders πληροφορίες που αφορούν τόσο τα capital controls όσο και τις επιπτώσεις που αυτά μπορούν να έχουν στους επενδυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αμερικανικός οίκος είχε προειδοποιήσει από τη 19η Ιουνίου 2015 ότι η επίπτωση του κλεισίματος της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και η επιβολή capital controls σε ξένους θεσμικούς επενδυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και στην υποβάθμισή της από καθεστώς Αναδυόμενης αγοράς (Emerging Market) σε καθεστώς Αυτόνομης αγοράς (Standalone Market).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή