Αρχές Αυγούστου το επιχειρηματικό σχέδιο για την ΕΒΖ

Αρχές Αυγούστου το επιχειρηματικό σχέδιο για την ΕΒΖ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμο το επιχειρηματικό σχέδιο για την ΕΒΖ το οποίο εκπονεί αυτή την περίοδο εταιρεία συμβούλων έπειτα από εντολή της νέας διοίκησης της βιομηχανίας ζάχαρης.

Οπως πληροφορείται η «Κ», η καταγραφή του επιχειρηματικού σχεδίου ξεκινάει από μηδενική βάση και αφού βέβαια ληφθούν υπ’ όψιν και τα βασικά σημεία του τελευταίου σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε πραγματοποιηθεί το 2014 και είχε αποφασισθεί το κλείσιμο των μονάδων σε Ορεστιάδα και Ξάνθη.

Στόχος, πάντως, του νέου business plan είναι να υπάρξει πλήρης ακτινογράφηση του ομίλου, ώστε να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της ΕΒΖ, προκειμένου να υποστηριχθούν οι αποφάσεις της διοίκησης για τη λειτουργία των εργοστασίων σε Ορεστιάδα και Πλατύ Ημαθίας από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ηδη, προχθές, η διοίκηση της ΕΒΖ δημοσιοποίησε το σχέδιο πρόσληψης 147 εποχικών υπαλλήλων στο Πλατύ Ημαθίας.

Ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους ύψους 55,218 εκατ. ευρώ εμφάνισε η ΕΒΖ στο 9μηνο (Ιούλιος 2014 – Μάρτιος 2015) έναντι επίσης ζημιών 19,189 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρήσης. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυξήθηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης της τιμής πώλησης της ζάχαρης στην εγχώρια αγορά, ως αποτέλεσμα των νέων συνθηκών του ανταγωνισμού. Επιπροσθέτως, η παραπάνω μείωση των τιμών επηρέασε αρνητικά την αποτίμηση των αποθεμάτων, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε αρνητικά μεικτά αποτελέσματα για την εταιρεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή