Σύντομα (08/07/15)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ελληνικά τρόφιμα  στη Summer Fancy Food Show

Τα ελληνικά τρόφιμα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει η αμερικανική αγορά, καθώς 29 ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων συμμετείχαν στην 61η Διεθνή Εκθεση εκλεκτών τροφίμων (fine food) «Summer Fancy Food Show 2015», η οποία διεξήχθη από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου 2015 στη Νέα Υόρκη. Η Summer Fancy Food Show διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Specialty Food Association, με στόχο την προώθηση των καλύτερων τροφίμων από όλο τον κόσμο στην αμερικανική αγορά, και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών, προσελκύοντας περισσότερους από 2.500 εκθέτες από 80 χώρες, τους οποίους επισκέπτονται περισσότεροι από 25.000 εμπορικοί επισκέπτες. Σύμφωνα με την Enterprise Greece, η οποία διοργάνωσε την ελληνική αποστολή, το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τα ελληνικά τρόφιμα ήταν πολύ μεγάλο, με καταγεγραμμένες περισσότερες από 1.500 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων και των επισκεπτών-επαγγελματιών, πολλές από τις οποίες δημιουργούν προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικάνικη αγορά.

Υποτροφίες και βραβεύσεις από την Ενωση Εφοπλιστών

Εκδήλωση για τη βράβευση των ναυτικών που ολοκλήρωσαν το 2011 τη σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία, αλλά και για την απονομή υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Τα βραβεία στους ναυτικούς, από 3.000 ευρώ το καθένα, που απένειμε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, έλαβαν από την κατηγορία αξιωματικών ο γ’ μηχανικός κ. Σταύρος Ακουμιανάκης και από την κατηγορία των πληρωμάτων ο μάγειρος κ. Δημήτριος Μπαρμπούνης. Την υποτροφία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη μνήμη του προέδρου της Αντώνη Χανδρή, από 10.000 δολάρια, έλαβε η κ. Αριόλα Λιγκάταϊ, η οποία γεννήθηκε στην Αλβανία και έχει λάβει την ελληνική ιθαγένεια. Την υποτροφία χορηγίας της κ. Ειρήνης Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου έλαβε η κ. Ελένη Μπουγιούκου. Τέλος, την υποτροφία του Lloyd’s Register Foundation, ύψους 10.000 λιρών Αγγλίας, έλαβε ο κ. Γρηγόριος-Κωνσταντίνος Σερεφιάς. Ολοι οι παραπάνω έχουν ήδη ή πρόκειται να ξεκινήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ιστοσελίδα

για πληρωμή ασφαλίστρων οχημάτων με τη χρήση κάρτας αρχίζει να λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωσις–Ασφάλειαι Μινέττα, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνεργατών της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, μέσω του pay.minetta.gr, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν πλέον να εξοφλούν τα ασφάλιστρά τους για συμβόλαια οχημάτων, τόσο για ανανεώσεις όσο και για τα πρωτασφαλιστήρια, με τη χρέωση πιστωτικής, χρεωστικής ή και προπληρωμένης κάρτας Visa, MasterCard, Maestro και AmericanExpress, με την καταχώριση αριθμού συμβολαίου ή κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής, καθώς και των στοιχείων επικοινωνίας τους. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, ο ασφαλισμένος λαμβάνει το συμβόλαιο και την απόδειξη πληρωμής μέσω e-mail.

Αποζημιώνει η Εθνική Ασφαλιστική

Tην καθημερινή αποζημίωση των ασφαλισμένων της καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων της συνεχίζει απρόσκοπτα η Εθνική Ασφαλιστική σε όλους τους Γενικούς Κλάδους, καθώς και στον Κλάδο Ζωής και Υγείας. Επίσης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, έχει φροντίσει για την ομαλή υποδοχή και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της σε συνεργαζόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα. Για το χρονικό διάστημα από 29/6/2015 έως και σήμερα, η εταιρεία κατέβαλε για αποζημιώσεις άνω των 4 εκατ. Η εταιρεία, κατανοώντας τις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν από τις τραπεζικές δυσλειτουργίες, για το διάστημα έως την Κυριακή 12/07/2015, δεν θα προβεί σε ακυρώσεις συμβολαίων.

Υπεγράφησαν οι νέες συμβάσεις εργασίας στον ΟΛΘ

Νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας (Ο.Φ.Ε.) υπέγραψε η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. Τις συμβάσεις, οι οποίες είναι διετούς διάρκειας, υπέγραψαν, εκ μέρους της ΟΛΘ Α.Ε., ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Παντής, και ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μακρής. Από πλευράς ΟΜ.Υ.Λ.Ε., τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων συλλόγων και σωματείων της εταιρείας. Εκ μέρους της Ο.Φ.Ε., τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος, Συμεών Λευθεριώτης. Οπως ανέφερε η διοίκηση του ΟΛΘ, οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν τους ίδιους οικονομικούς όρους με τις προηγούμενες και εντάσσονται στο πλαίσιο των σχετικών κατευθύνσεων, τόσο του υπουργείου Οικονομίας όσο και του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή