Ο «Δεσμός» στηρίζει νησιά της άγονης γραμμής με τη βοήθεια της Leroy Merlin

Ο «Δεσμός» στηρίζει νησιά της άγονης γραμμής με τη βοήθεια της Leroy Merlin

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και εφέτος το καλοκαίρι, ο «Δεσμός» θα συνεχίσει να είναι εθελοντικά ενεργός, χάρη στην υποστήριξη που παρέχουν στο σημαντικό έργο που επιτελεί οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες, οι φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι κοινωνικοί φορείς που θέλουν να κάνουν πράξη την κοινωνική ευθύνη τους. Ετσι, μπορεί σήμερα και συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τα σχολεία στα νησιά της άγονης γραμμής του Αιγαίου, χάρη στην προσφορά εξοπλισμού και αναλώσιμων από την εταιρεία Leroy Merlin – όπως και πολλών άλλων. Οι παραδόσεις συνεχίστηκαν στη Σέριφο, στη Νίσυρο, στο Καστελλόριζο, στην Ηρακλειά, στη Σχοινούσα και στη Χάλκη, σε συνολικά 11 σχολεία.

Ο «Δεσμός» δημιουργήθηκε το 2012 από μια ομάδα εμπνευσμένων και ευαίσθητων νέων ανθρώπων και η International Life ήταν η πρώτη που της παραχώρησε στέγη και οικονομική στήριξη στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Ανταπόδοση Ζωής». Παράλληλα, η εταιρεία ενθαρρύνει και τους δικούς της εργαζομένους και συνεργάτες να συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις του Δεσμού. Οπως είναι ήδη γνωστό, ο «Δεσμός» (www.desmos.org) συνδέει ΜΚΟ, φορείς και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας με την προσφορά κάθε ιδιώτη και επιχείρησης και αξιοποιεί το πλεόνασμα προϊόντων και υπηρεσιών από εταιρείες και ιδιώτες, έτσι ώστε να καλύπτονται διαπιστωμένες ανάγκες και να είναι βέβαιο ότι η κάθε προσφορά «πιάνει τόπο» και φτάνει εκεί ακριβώς που την χρειάζονται.

Τον Νοέμβριο 2013 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Βουλή, απένειμε στον «Δεσμό» το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας» για τη σημαντική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και σε άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη. Το βραβείο αυτό αποτελεί θεσμό από το 2001 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια για την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού. Στις πολύ σημαντικές προσφορές του Δεσμού –ύστερα από σχετική δική του πρόταση– είναι και η ψήφιση από τη Βουλή νομοθετικής τροποποίησης τον Φεβρουάριο 2014 για την απαλλαγή των δωρεών σε είδος από την επιβολή ΦΠΑ, όταν οι δωρεές αυτές γίνονται υπό προϋποθέσεις προς κοινωφελείς είτε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή