To ίδρυμα Bayer Cares στηρίζει τον εθελοντισμό των εργαζομένων του ομίλου

To ίδρυμα Bayer Cares στηρίζει τον εθελοντισμό των εργαζομένων του ομίλου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2013, όταν ο σημερινός όμιλος Bayer γιόρταζε τη συμπλήρωση 150 χρόνων των δραστηριοτήτων του στον τομέα της υγείας και στην προώθηση της «επιστήμης για μια καλύτερη ζωή», ξεκίνησε και το Διεθνές Πρόγραμμα Εθελοντισμού που το υποστηρίζει παγκοσμίως το Ιδρυμα Bayer Cares για εθελοντικές προσπάθειες που εκφράζουν την κοινωνική ευαισθησία των εργαζομένων της Bayer και αποσκοπούν στη βελτίωση της φροντίδας υγείας, στην καλυτέρευση των προοπτικών εκπαίδευσης και στην ανακούφιση κοινωνικών αναγκών. Η χρηματοδότηση που δόθηκε για 78 κοινωνικά προγράμματα σε 42 χώρες ήταν 280.000 ευρώ. Ενώ από το 2007 για την υποστήριξη 433 έργων σε ολόκληρο τον κόσμο, η χρηματοδότηση που έχει προσφερθεί, έφθασε τα 1,6 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στα 78 έργα που επέλεξε η επιτροπή επιλογής του Ιδρύματος Bayer Cares ήταν και η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της Bayer Ελλάς προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερες από 150 οικογένειες που έχουν ανάγκη από βοήθεια, ενώ καθημερινά προσέρχονται στο συσσίτιο που προσφέρεται περισσότερα από 120 άτομα και οι καταγεγραμμένοι δικαιούχοι από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής –τακτικοί και περιοδικοί– ξεπερνούν τους 2.800.

«Κοινωνικό ανάχωμα» που δημιουργεί προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, τις πρακτικές κοινωνικής ευθύνης, όπως αυτή των εργαζομένων της Bayer Ελλάς και ευχαρίστησε θερμά «τον καθένα ξεχωριστά που συμμετείχε και συνέβαλε. Η βοήθεια των εργαζομένων της Bayer Ελλάς είναι πολύτιμη και εξακολουθεί να είναι απαραίτητη». Κάτι που επιβεβαίωσε με δήλωσή της η κ. Σόνια Μουσαβερέ, Communications manager της εταιρείας και υπεύθυνη συντονισμού των εθελοντικών δράσεων των εργαζομένων. «Η εθελοντική δέσμευση των εργαζομένων στην Bayer Ελλάς είναι εντυπωσιακή. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την αναγνώριση των προσπαθειών μας από το Ιδρυμα Bayer Cares και για την επιπλέον υποστήριξη που εξασφαλίσαμε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών. Θα συνεχίσουμε αυτό το έργο μας, ώστε ακόμη και έξω από τον εργασιακό χρόνο και χώρο, να “ζούμε” την αποστολή μας “Bayer: Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή” με υποδειγματικό τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή