Ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες της Energean Oil στον Πρίνο

Ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες της Energean Oil στον Πρίνο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών τριών διαστάσεων (3D) στη Λεκάνη του Πρίνου ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, από τις έρευνες αναμένεται να προκύψουν πολύ σημαντικά δεδομένα τόσο για την πραγματοποίηση του νέου γεωτρητικού προγράμματος στην παραγωγικά ενεργό περιοχή εκμετάλλευσης Πρίνου, όσο και για τον εντοπισμό πιθανών νέων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Λεκάνης του Πρίνου.

Επιπρόσθετα, από τη διενέργεια των σεισμικών ερευνών αναμένεται να προκύψουν σημαντικά στοιχεία και για το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο αποκτά χωρίς οποιοδήποτε κόστος δεδομένα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη αξιολόγηση του δυναμικού της Λεκάνης του Πρίνου και, φυσικά, των περιοχών εκείνων που ακόμη το ίδιο δεν έχει παραχωρήσει προς έρευνα και εκμετάλλευση.

Παράλληλα, η Energean σημειώνει ότι, λόγω της αντίδρασης της ΕΛΠΕ Α.Ε., η οποία αρνήθηκε την οποιαδήποτε έρευνα στις όμορες περιοχές του Θρακικού Πελάγους –αντίθετα προς τη διεθνή πρακτική και παρά τη σύμφωνη γνώμη της Calfrac, η οποία κατέχει το 75% των περιοχών που παραμένουν ανενεργές επί 30 έτη– δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, με αποτέλεσμα την ελλιπή καταγραφή των δεδομένων. Σε πρώτη φάση επισημαίνεται ότι τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί δεν καλύπτουν με επαρκή τρόπο την περιοχή του Αθω, η οποία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς έχει ήδη εντοπιστεί σε αυτήν πετρέλαιο και, μάλιστα, διαφορετικής ποιότητας σε σχέση με το παραγόμενο στον Πρίνο. «Η εταιρεία μας κατόρθωσε να ολοκληρώσει ένα ακόμη επενδυτικό πρόγραμμα με κλειστές τις τράπεζες και με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, την ώρα που η επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα στη χώρα τελεί υπό κατάρρευση», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή