Σύντομα (14/07/15)

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 15 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος από την «Τιτάν»

Από την προσεχή Τετάρτη 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του μερίσματος της Τιτάν για τη χρήση του 2014, όπως και η καταβολή της διανομής έκτακτων αποθεματικών, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί από την Alpha Bank Cyprus Limited. Για τις ανάγκες των ανωτέρω πληρωμών, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια που έχουν αναληφθεί στο εξωτερικό. Δικαιούχοι του μερίσματος και της διανομής αποθεματικών είναι οι μέτοχοι που ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015. Υπενθυμίζεται ότι η διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης του 2014 ανέρχεται σε 0,15 ευρώ ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο). Επί του ποσού αυτού, η Τιτάν θα παρακρατήσει φόρο 10% για λογαριασμό του μετόχου, κάτι που σημαίνει ότι το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί θα διαμορφώνεται σε 0,13958 ευρώ ανά μετοχή. Αντίστοιχα, η διανομή έκτακτων αποθεματικών αντιστοιχεί επίσης σε 0,15 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς όμως να υπόκειται σε φορολόγηση.

Σε έκδοση νέων ομολογιακών δανείων προχωρεί η Yalco

Την έκδοση νέων ομολογιακών δανείων αποφάσισε η 1η επαναληπτική γενική συνέλευση της Yalco, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2015. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο, εγκρίθηκε η έκδοση των παρακάτω ομολογιακών δανείων:

1) Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 18.000.000 ευρώ

2) Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 10.850.000 ευρώ

3) Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 1.500.000 ευρώ. Τα παραπάνω ομολογιακά δάνεια θα εκδοθούν σύμφωνα με το αρθ. 6 του νόμου 3156/2003 και των ισχυουσών διατάξεων του ν. 2190/1920 και θα καλυφθούν από τις χρηματοδοτούσες τράπεζες με ιδιωτική τοποθέτηση.

4) Μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 10.200.000 ευρώ, σύμφωνα με το αρθ. 8 του ν. 3156/2003 και των ισχυουσών διατάξεων του ν. 2190/1920. Το δάνειο αυτό θα εκδοθεί από την εταιρεία με παραίτηση των παλαιών μετόχων του δικαιώματος προτίμησης και θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση από τις χρηματοδοτούσες τράπεζες. Με την έκδοση των πιο πάνω ομολογιακών δανείων, περιορίζεται δραστικά το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρείας και ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός μετατρέπεται σε μέσο μακροπρόθεσμος.

Τη χρονική μετάθεση αποπληρωμής της δόσης και των τόκων που είναι καταβλητέα στις 13 Ιουλίου 2015 για τις 31 Οκτωβρίου 2015 ενέκρινε η γενική συνέλευση των ομολογιούχων της Νηρέας. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για το συνολικό ανεξόφλητο κεφάλαιο του δανείου το επιτόκιο που θα ισχύει για την περίοδο από 13 Ιουλίου 2015 έως και 30 Οκτωβρίου 2015 αναθεωρήθηκε και ανέρχεται σε 4,995%. Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης, από τη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2014, διότι δεν ήταν πρακτικά εφικτό να ολοκληρωθούν οι ενέργειες της εταιρείας για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με αναδιάρθρωση των δανείων, εντός του 2014.

Πωλεί θυγατρική στην Κύπρο

Την πώληση της κυπριακής θυγατρικής υπό την επωνυμία Μ.Κ Golden West Seed γνωστοποίησε η Αγροτικός Οίκος Σπύρου σε ανακοίνωσή του. Η πώληση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αποεπένδυσης του ομίλου τα τελευταία χρόνια από τις χώρες της Μ. Ανατολής. Η εισηγμένη ενδιαφέρεται για την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου στον Αλμυρό Μαγνησίας, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ., που αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμου γραμμής σποροπαραγωγής, για την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού εκτατικής καλλιέργειας. Οι παραγόμενοι σπόροι καλαμποκιού και μηδικής ανήκουν στο σύνολό τους σε ποικιλίες εγγεγραμμένες σε εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς καταλόγους.

Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Jumbo

Σε σώμα ανασυγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo, κατόπιν της παραίτησης του κ. Βίκτωρ-Χάιμ Ασσέρ του Μιχαήλ από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. Αναλυτικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την προσωρινή αντικατάσταση του ανωτέρω ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. από τον κ. Βελισσαρίου Νικόλαο του Ιωάννη, η εκλογή του οποίου θα τεθεί προς έγκριση κατά την πρώτη επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Στη συνέχεια, κατά την ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ. ανασυγκροτήθηκε σε σώμα έχοντας τα εξής τέσσερα εκτελεστικά μέλη:

Απόστολο-Ευάγγελο Βακάκη, επιχειρηματία, πρόεδρο του Δ.Σ., Ιωάννη Οικονόμου, δικηγόρο, αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, επιχειρηματία, αναπληρωτή αντιπρόεδρο, Καλλιόπη Βερναδάκη, ιδιωτική υπάλληλο, διευθύνουσα σύμβουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή