«Ανάσα» στις τουριστικές κρατήσεις από τη συμφωνία

«Ανάσα» στις τουριστικές κρατήσεις από τη συμφωνία

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αχτίδες αισιοδοξίας για περιορισμό της ζημιάς που προκλήθηκε στον ελληνικό τουρισμό το τελευταίο εικοσαήμερο διακρίνονται μέσα από αναφορές ξένων ταξιδιωτικών οργανισμών για το υπόλοιπο της σεζόν στη χώρα μας.

Eιδικότερα, ο κ. Ρενέ Χέρζογκ υψηλόβαθμο στέλεχος του Der Touristik, δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στη Γερμανία, δήλωσε, χθες, στον γερμανικό εκδοτικό τουριστικό οργανισμό FVW ότι παρά τα αρνητικά πρωτοσέλιδα για τη χώρα μας, οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 21%. Ο γερμανικός οργανισμός προχώρησε πέρυσι στην ίδρυση της ελληνικής εταιρείας Der Touristik Hotels and Investments Greece για την ανάπτυξη των ξενοδοχειακών του δραστηριοτήτων. Ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Φώτης Φακές σημειώνει ότι τα θετικά αποτελέσματα του γερμανικού ομίλου οφείλονται εν μέρει και στην ενίσχυση φέτος του χαρτοφυλακίου του με 3, επιπλέον, ξενοδοχεία στη χώρα μας, φθάνοντας συνολικά τα 10. Βέβαια, η αύξηση αυτή δεν είναι ο κανόνας σε ό,τι αφορά τη συνολική ροή των κρατήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, οι οποίες από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα παρουσιάζουν σοβαρή υστέρηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του FVW, μόλις το 20% των γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων προβλέπει ότι θα έχει αύξηση πωλήσεων τους επόμενους μήνες, αποδίδοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο στις εξελίξεις σε Τυνησία και Ελλάδα. Οι περισσότεροι εξ αυτών αναμένουν ότι οι πωλήσεις τους θα είναι σταθερές.

Βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα των τουριστικών κρατήσεων από τη Βρετανία για τη χώρα μας, με όπλο τις μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις που προσφέρουν οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες διοχετεύθηκαν στη βρετανική αγορά από την Olympic Holidays τουριστικά πακέτα για Ελλάδα με ποσοστό έκπτωσης έως και 70%.

Επιπλέον, το Virtuoso, κορυφαίο δίκτυο, παγκοσμίως, για πολυτελή ταξίδια με έδρα στις ΗΠΑ, δημοσίευσε στο τεύχος Ioυλίου του περιοδικού του Virtuoso Life την ετήσια έρευνά του με τους 10 κορυφαίους προορισμούς για ονειρικές διακοπές. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 5.800 άτομα και η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 5η θέση ως κορυφαίος προορισμός για ονειρικές διακοπές. Τις πρώτες 4 θέσεις κατά σειρά προτίμησης κατέλαβαν η Αυστραλία, η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία, ενώ από την 6η έως τη 10η θέση κατατάχθηκαν η Ιρλανδία, η Καραϊβική, τα νησιά Φίτζι, η Βρετανία και η Ανταρκτική.

Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα ο κλάδος των συνεδριακών εκδηλώσεων στη χώρα μας, αξίζει να σημειωθεί η εκδήλωση που διοργανώθηκε τον Ιούνιο από την εταιρεία Vista Events για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας Amway, με περισσότερους από 3.500 συμμετέχοντες, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αθήνα και το Costa Νavarino. Η Amway, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο πώλησης προϊόντων υγείας ομορφιάς και ειδών φροντίδας σπιτιού, με κεφαλαιοποίηση 10,8 δισ. δολ., επέλεξε για τρίτη φορά μέσα σε 4 χρόνια την Ελλάδα για τη διοργάνωση του ετήσιου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ηγετών. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από 29 χώρες.

Εξάλλου, ο κ. Ξενοφών Πετρόπουλος από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εξέφρασε την ελπίδα με δηλώσεις του στο Ecοnomist ότι μετά και την τελευταία ψηφοφορία οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής, που είχαν μειωθεί κατά 30% την προηγούμενη εβδομάδα, θα αυξηθούν και πάλι. Παράλληλα, όμως, αναφέρθηκε στις αυξήσεις της φορολογίας των τουριστικών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που θα έχει η χώρα μας να ανταγωνισθεί άλλους προορισμούς είτε στην Ευρωζώνη είτε εκτός, όπως η Τουρκία.

Τέλος, η Turkish Airlines ανακοίνωσε μετά και τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας ότι θα αποκαταστήσει σταδιακά την έκδοση εισιτηρίων μέσω ελληνικών tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή