Σύντομα (17/07/15)

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή 100.000 ευρώ θα λάβει η Πλαίσιο Computers

Επιστροφή 100.008,00 ευρώ θα λάβει η Πλαίσιο Computers ως αποτέλεσμα της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Πλαίσιο Ακινήτων, με ισόποση μείωση της συμμετοχής της. Αναλυτικότερα, η Πλαίσιο Ακινήτων στην οποία η Πλαίσιο Computers συμμετέχει με ποσοστό 20%, αποφάσισε κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της που έλαβε χώρα στις 26 Ιουνίου 2015 τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 500.040,00 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της εν λόγω εταιρείας από 5,05 σε 2,35 ευρώ και με επιστροφή – καταβολή του εν λόγω ποσού προς τους μετόχους της εταιρείας. Συνεπεία της παραπάνω μειώσεως θα επιστραφεί στην εταιρεία χρηματικό ποσό 100.008,00 ευρώ και ως εκ τούτου θα επηρεαστεί ισόποσα η συμμετοχή της εταιρείας στην Πλαίσιο Ακινήτων. Μειώθηκαν τα αποτελέσματα της εισηγμένης στη διάρκεια του α΄ τριμήνου 2015. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 70,29 εκατ. ευρώ από 72,80 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σημειώνοντας υποχώρηση 3,4%. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,80 εκατ. ευρώ από 2,72 εκατ. το α΄ τρίμηνο 2014, καταγράφοντας μείωση 33,8%.

Την ανανέωση του συμβολαίου τους ανακοίνωσαν χθες ο ΟΤΕ και η ΚΑΕ ΑΕΚ. Το συμβόλαιο αφορά την αποκλειστική μετάδοση αγώνων της AEK από την υπηρεσία OTE TV για άλλη μία τριετία. Η αποκλειστική μετάδοση αφορά όλους τους εντός έδρας αγώνες στην κανονική περίοδο και τα play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, καθώς επίσης όλους τους εντός έδρας φιλικούς αγώνες της ΚΑΕ και τους εντός έδρας αγώνες του Eurocup για τις αγωνιστικές περιόδους 2015/16, 2016/17 και 2017/18. Η μετάδοση θα γίνεται στα κανάλια ΟΤΕ Sport σε υψηλή ευκρίνεια. «Από τις καλύτερες και πλέον ιστορικές ομάδες μπάσκετ, η ΑΕΚ συνεχίζει τη σημαντική της πορεία… Είμαστε χαρούμενοι που η πορεία αυτή συνεχίζεται στην τηλεοπτική στέγη του ΟΤΕ TV», σχολίασε ο Δημοσθένης Βασιλόπουλος, υποδιευθυντής Αθλητικών Καναλιών ΟΤΕ TV.

Διευκρινίσεις από τον Αγροτικό Οίκο Σπύρου

Σε διευκρινίσεις για την πώληση της κυπριακής της θυγατρικής Μ.Κ. Golden West Seed Ltd προχώρησε χθες η εισηγμένη εταιρεία Αγροτικός Οίκος Σπύρου. Οπως αναφέρει, σε συνέχεια της ενημέρωσης για την πώληση της θυγατρικής υπό την επωνυμία «Μ.Κ. Golden West Seed Ltd (M. East) LTD», η «Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ» διευκρινίζει ότι η ανωτέρω θυγατρική είχε αρνητική καθαρή θέση και το τίμημα της πώλησης ήταν συμβολικό. Ως εκ τούτου, η μεταβίβαση δεν θα έχει σημαντική επίδραση στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας. Η πώληση της θυγατρικής υπαγορεύθηκε στο πλαίσιο αποεπένδυσης του ομίλου τα τελευταία χρόνια από τις χώρες της Μ. Ανατολής.

Ενίσχυση του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά το πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός λόγω των τελευταίων εξελίξεων, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύναψη έκτακτης στρατηγικής συνεργασίας με το Travel Channel International. Σκοπός της συνεργασίας είναι η προβολή και η δημιουργία θετικής εικόνας για την τουριστική εμπειρία που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε σχετικά ότι το Travel Channel International, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, δημιούργησε τέσσερα θεματικά επεισόδια ώστε να προβάλει την ποικιλία της τουριστικής εμπειρίας που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στην Κεντρική Μακεδονία. Τα τέσσερα θεματικά επεισόδια, πρόσθεσε, αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που μπορεί να υπηρετήσει ο τουριστικός τομέας στην Κεντρική Μακεδονία και αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα της περιοχής, αλλά και στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Εγκριση μετόχων Axon για νέο διοικητικό συμβούλιο

Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και την υιοθέτηση μέτρων για τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Axon. Οπως ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το σώμα των μετόχων, συνεχίζεται η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των ισχυουσών τραπεζικών συμβάσεων της εταιρείας με σκοπό την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανειακών της υποχρεώσεων και τη συμπίεση του ετήσιου κόστους δανεισμού. Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε ότι εντείνει τις προσπάθειες για την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και ειδικότερα της έκτασης 119 στρεμμάτων που έχει στην κυριότητά της στην πόλη της Πάτρας, η εύλογη αξία της οποίας κατά τις 31/12/2014 ανερχόταν σε 32,34 εκατ. ευρώ. Οπως τονίσθηκε, η ολοκλήρωση των προσπαθειών αξιοποίησης της περιουσίας της θα δώσει στην Axon τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος δανεισμού της, γεγονός που θα συνεισφέρει θετικά στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή