Aegean: αύξηση 30% των επιβατών το α΄ 15νθήμερο Ιουλίου

Aegean: αύξηση 30% των επιβατών το α΄ 15νθήμερο Ιουλίου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις στην αεροπορική αγορά έχουν προκαλέσει τα capital controls και οι κλειστές τράπεζες, σε αντίθεση με το εξαιρετικά καλό πρώτο εξάμηνο του έτους που είχε η Aegean Airlines. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι τελευταίες τρεις εβδομάδες οδήγησαν σε σημαντική απώλεια κρατήσεων τόσο για το δίκτυο εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, που αφορά τον Ιούλιο αλλά και τους επόμενους μήνες. Ωστόσο οι κινήσεις της εταιρείας φαίνεται ότι βελτίωσαν την κατάσταση των κρατήσεων. «Αντιδράσαμε άμεσα με προσφορές σε όλο μας το δίκτυο, παρά το ότι βρισκόμαστε στην υψηλότερη εποχικά περίοδο ζήτησης. Με αυτήν την εμπορική αντίδραση, που είχε φυσικά  σημαντικό κόστος για την εταιρεία, αλλά και τη σταδιακή ομαλοποίηση του κλίματος, παρατηρείται, στο σημαντικά αυξημένο δίκτυό μας εξωτερικού της Αθήνας, αύξηση 30% για το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Ακόμη και στο εσωτερικό που επλήγη περισσότερο, και τις μικρές άγονες γραμμές, το πρόσημο του Ιουλίου με τις ειδικές προσφορές είναι θετικό. Φυσικά, η συνέχιση και διατήρηση της ομαλοποίησης των  συνθηκών της χώρας  είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση και της δικής μας πορείας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Aegean Airlines.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν τα στοιχεία επιβατικής κίνησης 6μήνου της εταιρείας, η οποία ενισχύθηκε κατά 15%. Η εταιρεία μετέφερε 4.962.537 επιβάτες, 630.000 περισσότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Η αύξηση στην κίνηση εξωτερικού διαμορφώθηκε στο 20%, με 2.407.107 επιβάτες, 400.000 περισσότερους στα αεροσκάφη της. Ο ρυθμός αύξησης των επιβατών των διεθνών πτήσεων της Aegean είναι τριπλάσιος εκείνου των συνολικών αεροπορικών αφίξεων στη χώρα για το ίδιo διάστημα, 6,7%, με βάση τα στοιχεία του ΣΕΤΕ. Η επίδοση αυτή επιβεβαιώνει  τον ρόλο και τη δυναμική της συνεισφοράς της ελληνικής εταιρείας στην ανάπτυξη του τουρισμού, παρά τις εξαιρετικά σημαντικές δυσκολίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή