Με προσφορές και εκπτώσεις έως 45% δελεάζουν τους Ελληνες οι ξενοδόχοι

Με προσφορές και εκπτώσεις έως 45% δελεάζουν τους Ελληνες οι ξενοδόχοι

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναθερμάνουν το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρούν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της χώρας, με προσφορές και εκπτώσεις σε ό,τι αφορά διαδικτυακές κρατήσεις τελευταίας στιγμής, που φθάνουν, για παράδειγμα, στα καταλύματα 3 αστέρων έως 45% επί των τιμών. Η κρίση του τελευταίου 20ήμερου, πέραν των άλλων επιπτώσεων στην τουριστική οικονομία, είχε ως αποτέλεσμα και την πραγματοποίηση χιλιάδων ακυρώσεων από Ελληνες που σκόπευαν μέσα στον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους εντός των τειχών. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στην απόφαση να προχωρήσουν σε εκπτώσεις και προσφορές για την ελληνική αγορά, στην αιχμή της σεζόν, μία πρακτική που δεν συνήθιζαν να ακολουθούν τέτοια εποχή τις προηγούμενες χρονιές. Οι προσφορές και εκπτώσεις γίνονται είτε απευθείας είτε μέσω ταξιδιωτικών γραφείων και εξειδικευμένων ταξιδιωτικών ιστοτόπων κρατήσεων. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η «Κ», μέσω του Booking, βάσει των αναζητήσεων, χθες, οι ελάχιστες ξενοδοχειακές τιμές σε δίκλινο δωμάτιο καταλυμάτων 3 αστέρων σε 10 δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για 4 διανυκτερεύσεις στα τέλη Ιουλίου ξεκινούν από 120 και φθάνουν τα 264 ευρώ.

Αναλυτικά, με βάση τα παραπάνω κριτήρια της έρευνας, για κράτηση 4 διανυκτερεύσεων (διαμονή από 27 έως 31 Ιουλίου), οι ελάχιστες ξενοδοχειακές τιμές στην Εύβοια διαμορφώνονται στα 120 ευρώ, στην Κέρκυρα στα 140 ευρώ, στη Λέσβο στα 144 ευρώ, στη Ρόδο στα 160 ευρώ, στο Πήλιο στα 168 ευρώ, στη Ζάκυνθο, στη Χαλκιδική και στη Θάσο στα 200 ευρώ, στη Νάξο στα 245 ευρώ και στα Χανιά στα 264 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο από ξενοδοχεία, χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα: Στα Χανιά τιμή από 550 στα 308 ευρώ (έκπτωση 44%), στη Ρόδο τιμή από 439 στα 276 ευρώ (έκπτωση 37%), στη Νάξο τιμή από 520 στα 360 ευρώ (έκπτωση 31%), στο Πήλιο τιμή από 396 στα 288 ευρώ (έκπτωση 28%), στην Εύβοια τιμή από 396 στα 324 ευρώ (18%) και στην Κέρκυρα τιμή από 260 στα 220 ευρώ (15%). Βέβαια υπάρχουν και παραδείγματα απευθείας κρατήσεων, κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους ξενοδόχους, που πέτυχαν Ελληνες τουρίστες, πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους, για διακοπές τις οποίες πραγματοποιούν αυτή την περίοδο με έκπτωση έως και 70%.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνει τη νότα που έχει δοθεί από ξενοδοχειακούς φορείς στα μέλη τους για παροχή διευκολύνσεων προς τους Ελληνες, ειδικά σε περιπτώσεις ακυρώσεων και προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Επιπλέον, τονίζει ότι μετά το πάγωμα των κρατήσεων και τις ακυρώσεις των δύο πρώτων εβδομάδων του Ιουλίου, έχει διαφανεί τις τελευταίες ημέρες διερευνητικό ενδιαφέρον για νέες κρατήσεις από Ελληνες επισκέπτες. Επίσης, επισημαίνει ότι αρκετά ξενοδοχεία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, διατήρησαν το τιμολογιακό καθεστώς του Early Booking (έγκαιρες κρατήσεις), με εκπτώσεις που φθάνουν έως15%. Επιπλέον, προτρέπει τον κόσμο να αναζητά προσφορές και εκπτώσεις σε όλες τις κατηγορίες των καταλυμάτων. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, αναφέρει ότι οι ακυρώσεις το πρώτο μισό του τρέχοντος μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, για την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, έφθασαν έως 80%. Τις τελευταίες ημέρες, προσθέτει, υπάρχει μικρή κινητικότητα σε επίπεδο τηλεφωνημάτων, χωρίς ακόμη να μετουσιώνεται σε κρατήσεις. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, υπογραμμίζει ότι, πέραν της γενικότερης μείωσης των Ελλήνων τουριστών, καταγράφεται πτώση των ταξιδιωτικών μετακινήσεων των Κρητών. Παράλληλα, όμως, υπογραμμίζει για τον προορισμό ότι διαθέτει μεγάλη προσφορά κλινών και ότι οι τιμές είναι φιλικές τόσο εντός όσο και εκτός των ξενοδοχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή