Βραβεία και διακρίσεις στην AbbVie για πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας

Βραβεία και διακρίσεις στην AbbVie για πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποδειγματική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η επιτυχής πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie στη χώρα μας να δημιουργήσει ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με πρωτοστάτες τούς εργαζομένους της εταιρείας. Στόχος της, η δημιουργία εταιρικής κουλτούρας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας, που θα επιτρέπει την προώθησή τους με στρατηγική και με δημιουργικότητα, με την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων της εταιρείας.

Η ομάδα αυτή από καιρό τώρα «με αστείρευτη όρεξη και συστηματική δουλειά» ανέλαβε αρχικά να συλλέξει και να αναλύσει τα δεδομένα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στον σχεδιασμό της εταιρικής στρατηγικής. Στη συνέχεια, και με βάση τα αποτελέσματά της, η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα ένα ημερήσιο δομημένο workshop για όλους τους εργαζομένους της εταιρείας, «προκειμένου να αποφασίσουμε όλοι μαζί τους τομείς που θα πρέπει να εστιάσει η εταιρεία μας και να βάλουμε τις βάσεις ώστε η βιωσιμότητα να αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό σε οτιδήποτε κάνουμε», δήλωσε ο Communications manager της AbbVie, Γιώργος Παπαϊωάννου.

Αναμενόμενη λοιπόν η σημαντική διάκριση της AbbVie στα «Ethos Sustainability Awards 2015», στο πλαίσιο των οποίων της απενεμήθη το βραβείο «Ομάδα ΕΚΕ 2015» σε αναγνώριση των επιτυχημένων πρωτοβουλιών και των καινοτόμων πρακτικών της για τη δημιουργία εταιρικής κουλτούρας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας. Οπως είναι γνωστό, ο θεσμός των συγκεκριμένων βραβείων πραγματοποιείται για όγδοη συνεχόμενη χρονιά και στοχεύει στην αναγνώριση καλών πρακτικών, δράσεων, συνεργασιών και προγραμμάτων ΕΚΕ που υλοποιούνται από τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η διεθνής βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie δημιουργήθηκε το 2013 μετά τον διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες και απασχολεί περί τους 28.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 110 στην Ελλάδα.

Ομως, η AbbVie φέτος βρίσκεται και στην κορυφή των εργοδοτών στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο περιοδικό για την επιστημονική έρευνα Science/Science Careers, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε με περισσότερους από 5.000 ερωτηθέντες στον συγκεκριμένο κλάδο. «Η σημαντική αυτή αναγνώριση, που έρχεται να προστεθεί στην ανάδειξη της AbbVie Ελλάδας σε Best Place to Work για το 2015, αναδεικνύει την ξεχωριστή κουλτούρα της AbbVie σε παγκόσμιο επίπεδο που προάγει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, έχοντας πάντα ως απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε σχετικά η κ. Αντζελα Βερναδάκη, Market Access & External Affairs director.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή