Σε ελληνικά χέρια παραμένει η διοίκηση της Παπαστράτος

Σε ελληνικά χέρια παραμένει η διοίκηση της Παπαστράτος

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος αναλαμβάνει από την 1η Αυγούστου 2015 ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας Philip Morris International, ο απερχόμενος πρόεδρος, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, αναλαμβάνει την ευθύνη για την περιφέρεια της Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Νησιών του Ειρηνικού, με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στη Philip Morris το 1997, και έκτοτε ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης στα τμήματα Πωλήσεων, Marketing, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2005, ανέλαβε τη θέση του περιφερειακού διευθυντή Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με έδρα το επιχειρησιακό κέντρο της Philip Morris International, στη Λωζάννη της Ελβετίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 ανέλαβε την ευθύνη της Παπαστράτος, επαναφέροντάς την σε κερδοφορία το 2014, για πρώτη φορά μετά το 2009. Η περιφέρεια της Αυστραλίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θυγατρικές της εταιρείας παγκοσμίως. Ο νέος πρόεδρος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, ξεκίνησε την καριέρα του στην Παπαστράτος το 2003, με αρμοδιότητες για τη Μέση Ανατολή, την Κύπρο και τη Ρωσία. Διαθέτει μακρά εμπειρία στα εμπορικά τμήματα της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Την τελευταία τριετία, κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο επιχειρησιακό κέντρο της Philip Morris International, στη Λωζάννη της Ελβετίας, στα τμήματα Στρατηγικής Πωλήσεων και Καινοτόμων Προϊόντων, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της στρατηγικής της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο στους τομείς αυτούς. Στις προτεραιότητες του νέου προέδρου της Παπαστράτος είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 25 εκατ. ευρώ το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας και θα καταστήσει τη θυγατρική της Philip Morris International εξαγωγικό κέντρο, με το 60% και άνω της παραγωγής να εξάγεται σε 30 χώρες, με τις πιο μακρινές αγορές να είναι το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη. Η επένδυση αφορά την εγκατάσταση επτά νέων γραμμών παραγωγής και μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας καπνού. Οπως έχει δηλώσει o απερχόμενος πρόεδρος Νικήτας Θεοφιλόπουλος, «η Παπαστράτος αύξησε το 2014 το μερίδιο αγοράς της στην ελληνική αγορά καπνού, ελέγχοντας σήμερα το 40% της αγοράς, ενώ μόνο το σήμα Marlboro κατέχει το 25,5% της αγοράς, και είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή