Κάμπινγκ 5 αστέρων με σπα, σάουνες, πισίνες και θέατρα

Κάμπινγκ 5 αστέρων με σπα, σάουνες, πισίνες και θέατρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεντάστερα κάμπινγκ με σπα, σάουνες, υδρομασάζ, καταστήματα κοσμημάτων, πισίνες, γυμναστήρια και θέατρα δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν στην Ελλάδα απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, σχετικά με τον καθορισμό των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.

Με βάση την απόφαση, τα κάμπινγκ κατατάσσονται υποχρεωτικά σε 5 κατηγορίες με ανώτατη την κατηγορία των 5 αστέρων. Στο πλαίσιο της κατάταξης των κάμπινγκ σε κάθε κατηγορία αστέρων έχει ορισθεί ένας ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μορίων βάσει προαιρετικών βαθμολογούμενων κριτηρίων. Τα κάμπινγκ προκειμένου να πάρουν περισσότερα μόρια μπορούν να συμπεριλάβουν, προαιρετικά, μια σειρά προσφερόμενων υπηρεσιών και κοινόχρηστων χώρων. Μεταξύ αυτών είναι εγκαταστάσεις όπως σπα, σάουνες, καταστήματα πισίνες κ.λπ. Σχετικά με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις κάμπινγκ με ειδικό σήμα λειτουργίας Α΄ τάξης προβλέπεται η κατάταξή τους στα 4 αστέρια, οι Β΄ τάξης στα 3 αστέρια, οι Γ΄ τάξης στα 2 αστέρια και οι Δ΄ τάξης στην κατηγορία με 1 αστέρι. Τα ειδικά σήματα λειτουργίας των κάμπινγκ που είχαν εκδοθεί με το προηγούμενο σύστημα κατάταξης παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Σύμφωνα με στοιχεία Ιουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη χώρα λειτουργούν 295 κάμπινγκ με δυνατότητα εξυπηρέτησης 80.482 ατόμων. Από το σύνολο των κάμπινγκ, 219 βρίσκονται στην κατηγορία των 2 αστέρων, 39 των 3 αστέρων, 27 των 4 αστέρων, 10 στην κατηγορία με 1 αστέρι και κανένα στην κατηγορία των 5 αστέρων. Την 1η θέση και 2η θέση σε αριθμό κάμπινγκ διατηρούν η Κεντρική Μακεδονία (69) και η Πελοπόννησος (59).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή