Σύντομα (21/07/15)

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

UEFA Champions League και Europa League από τον OTE TV

Από την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 αρχίζουν οι μεταδόσεις των αγώνων του UEFA Champions League και του UEFA Europa League στα κανάλια ΟΤΕ Sport της υπηρεσίας OTE TV. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η υπηρεσία OTE TV έχει εξασφαλίσει σε αποκλειστικότητα έως το 2018 τους 133 από τους 146 αγώνες του UEFA Champions League. Oι υπόλοιποι 13 αγώνες, με αφετηρία τη φάση των ομίλων, θα προβάλλονται σε παράλληλη μετάδοση με κανάλι ελεύθερης μετάδοσης. Σε ό,τι αφορά το Europa League, η υπηρεσία ΟΤΕ TV έχει εξασφαλίσει τους 204 από τους 205 αγώνες της διοργάνωσης. Μόνο ο τελικός θα μεταδοθεί παράλληλα από ελεύθερο κανάλι. Οι αγώνες των δύο διοργανώσεων θα μεταδίδονται ζωντανοί (κατά κανόνα) από την υπηρεσία OTE TV και με σήμα υψηλής ευκρίνειας (HD). Επίσης στο πλαίσιο μετάδοσης των αγώνων, στα κανάλια ΟΤΕ TV ξεκινούν νέες εκπομπές, όπως το Champions League Show και το Europa League Show. Ακόμη, στο «μπουκέτο» των αθλητικών καναλιών OTE Sport προστίθενται δύο νέα κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια για τις παράλληλες ζωντανές μεταδόσεις αγώνων (OTE Sport 7HD και OTE Sport 8HD).

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί για εξόφληση παραγωγών ΑΠΕ

Να υπάρξει πρόβλεψη στη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη λήξη της αργίας των τραπεζών, εκτός των υπολοίπων συναλλαγών, και για το «άνοιγμα» των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους καταβάλλονται οι πληρωμές του ΛΑΓΗΕ για την εξόφληση των παραγωγών από ΑΠΕ, ζητάει η Ενωση Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΠΗΕ). Το αίτημα υποβλήθηκε μέσω επιστολής προς τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας από την ΕΠΗΕ, η οποία ζητά, επίσης, παράταση της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων οφειλών κατόπιν λήξης της τραπεζικής αργίας, παράταση των καταληκτικών ημερομηνιών για τις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και διευκρινιστική εγκύκλιο για την παρακράτηση του ΦΠΑ από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι παραγωγοί από φωτοβολταϊκά, με βάση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την τραπεζική αργία, δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκπλήρωσης των όποιων φορολογικών, ασφαλιστικών, επιχειρηματικών υποχρεώσεών τους, σημειώνει η ΕΠΗΕ στην επιστολή της.

Τη θέση ότι θα αντιτάξουμε την ποιότητα απέναντι στην αύξηση του ΦΠΑ προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στον τουρισμό εξέφρασε ο πρόεδρος και Ιδρυτής της HotelBrain, Πάνος Παλαιολόγος, μιλώντας σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πάνω σε αυτό πρόσθεσε ότι στον τουρισμό δεν κινούνται όλα γύρω από το χρήμα, αλλά κυρίως γύρω από την ποιότητα. Επιπλέον, έκανε λόγο για αποκατάσταση, τις τελευταίες ημέρες, της ροής των νέων κρατήσεων. Σε σχέση με την αντιμετώπιση των ταξιδιωτών από τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τόνισε ότι «αν και βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή κρίση, όλοι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην ελληνική τουριστική βιομηχανία επέδειξαν παραδειγματική υπευθυνότητα, τιμώντας τους επισκέπτες τους απ’ όλο τον κόσμο».

Τρία νέα καταστήματα My Market

Τρία νέα καταστήματα εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα σε 65. Το ένα κατάστημα βρίσκεται στην Κάτω Αχαΐα, διαθέτει 936 τ.μ. χώρο πώλησης, 308 τ.μ. αποθήκη και άνετο υπαίθριο πάρκινγκ περιμετρικά του κτιρίου. Επίσης, εγκαινιάστηκε το δεύτερο κατάστημα της εταιρείας στη Λάρισα, με χώρο πώλησης 1.072 τ.μ. και αποθήκη 445 τ.μ. Τέλος, η πόλη της Ναυπάκτου απέκτησε το δικό της My Μarket, με χώρο πώλησης 757 τ.μ. και υπαίθριο πάρκινγκ. Η αλυσίδα «Μy Market» ανήκει στον όμιλο ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ.

22.000 εισιτήρια σε προνομιακές τιμές από την ΑNEK Lines

Συνολικά 22.000 εισιτήρια σε προσιτές τιμές πρόκειται να παράσχει η ΑΝΕΚ Lines σε όλα τα δρομολόγια προς και από τα Χανιά, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Blue Star Ferries. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει 11.000 εισιτήρια που θα κοστίζουν 20 ευρώ (τελική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και επιπλέον 11.000 εισιτήρια με 20% έκπτωση, στην οικονομική θέση. Η κίνηση αυτή έρχεται συμπληρωματικά ως προς τις υφιστάμενες προσφορές, όπως 30% έκπτωση στα ημερήσια δρομολόγια, 50% έκπτωση για παιδιά από 5 έως 10 ετών (σε όλες τις θέσεις), 20% έκπτωση σε εισιτήρια επιστροφής και έως 50% έκπτωση σε φοιτητές. Επιπλέον, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αυξηθεί από χθες κατά 10%, ένεκα της υπαγωγής τους στον νέο αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Πρόκειται λοιπόν για μια κίνηση προσέλκυσης νέων ταξιδιωτών-πελατών, που ίσως σκέφτονταν να αποφύγουν ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή