Σύντομα (22/07/15)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ελληνικός τουρισμός και πολιτισμός στο Αμστερνταμ

Με τρεις παράλληλες δράσεις προβάλλεται το φετινό καλοκαίρι ο ελληνικός τουρισμός και πολιτισμός στο μουσείο Allard Pierson στο Αμστερνταμ. Αναλυτικά, στο μουσείο πραγματοποιούνται η έκθεση «Προσποίηση, η ψευδαίσθηση στην ελληνική τέχνη» με την παρουσίαση 150 αριστουργημάτων αρχαιοελληνικής τέχνης, η έκθεση «Hellas in Holland» με την παρουσίαση 50 έργων Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ολλανδία, και η έκθεση «Ελληνικός τουρισμός μέσα από την τέχνη της αφίσας». Η τελευταία έκθεση συγκροτήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Αμστερνταμ και παρουσιάζει καλλιτεχνικές αφίσες προώθησης του ελληνικού τουρισμού από το 1929. Οι αφίσες έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού από σπουδαίους Ελληνες καλλιτέχνες, και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του μουσείου επέλεξαν εκείνες που συνδυάζονται με το θέμα της κίνησης απεικονίζοντας την εικαστική προσέγγιση για την τουριστική προβολή της Ελλάδας ανά δεκαετίες.

Συστάσεις από ΔΕΗ  για τακτοποίηση οφειλών

Κάλεσμα στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος να τακτοποιήσουν το ταχύτερο δυνατόν τις όποιες οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, απευθύνει η διοίκηση της επιχείρησης, καθώς σήμερα τελειώνει η περίοδο χάριτος που δόθηκε κατά τη διάρκεια ισχύος της τραπεζικής αργίας. Από την ημερομηνία έναρξης της τραπεζικής αργίας και μέχρι τη λήξη της (σήμερα), η ΔΕΗ προς διευκόλυνση των καταναλωτών δεν επιβάρυνε με τόκους τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και τις δόσεις των διακανονισμών. Είχε επίσης προχωρήσει σε άρση όλων των μέτρων που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις πελατών που δείχνουν ασυνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών τους, σε αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής και αποδοχή των διακανονισμών που έχουν συναφθεί, ανεξαρτήτως εάν οι πελάτες είχαν ανταποκριθεί ή όχι στις πληρωμές. Με την επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τα μέτρα αυτά αίρονται και οι καταναλωτές καλούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους κάνοντας χρήση και των ευέλικτων διακανονισμών μέχρι και 36 δόσεων που έχει θέσει σε ισχύ η επιχείρηση για τη βελτίωση της εισπραξιμότητάς της.

Την παραμονή του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ με τη σημερινή του σύνθεση αποφάσισε η χθεσινή εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων, μεταθέτοντας τη λήψη σχετικής απόφασης σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε έκτακτη γενική συνέλευση. Υπενθυμίζεται πως η τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2015, είχε μεταθέσει τις αποφάσεις για εκλογή μελών διοικητικού συμβουλίου, εκλογή δύο ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών και ορισμό Επιτροπής Ελέγχου για τη χθεσινή γενική συνέλευση κατόπιν αιτήματος αναβολής του κύριου μετόχου. Η ΕΥΑΘ για το 2014 θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της εταιρείας 0,24 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο μετά την παρακράτηση του φόρου, 10%, το πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,216 ευρώ.

Συνένωση Lafarge με Holcim

Χωρίς ιδιαίτερες «επιπλοκές» για τη λειτουργία της Lafarge (AΓΕΤ Ηρακλής) στην ελληνική αγορά, αναμένεται η συνένωση του γαλλικού ομίλου τσιμέντων με τη Holcim, η οποία έχει πλέον ξεκινήσει κι επίσημα. Ο νέος όμιλος της LafargeHolcim ξεκίνησε την παγκόσμια κοινή του δραστηριότητα στις 15 Ιουλίου, εστιάζοντας στο να γίνει η εταιρεία με τις υψηλότερες επιδόσεις στον παγκόσμιο κλάδο των δομικών υλικών. Στο πλαίσιο αυτό, αρχίζει ο στρατηγικός μετασχηματισμός του ομίλου, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία συνεργειών ύψους 1,4 δισ. ευρώ εντός τριών ετών, αλλά και την καλύτερη κατανομή κεφαλαίων, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων.

ΟΣΕΚΑ: μειώθηκαν οι εισροές κεφαλαίων τον Μάιο

Οι μακροπρόθεσμοι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ) (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς) συνέχισαν να καταγράφουν εισροές κεφαλαίων (47 δισ. ευρώ) τον φετινό Μάιο, αν και μειωμένες σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο (66 δισ. ευρώ). Οι καθαρές πωλήσεις των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων μειώθηκαν στα 9 δισ. ευρώ, από 22 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν μειωμένες εισροές κεφαλαίων ύψους 2 δισ. ευρώ, από τα 6 δισ. ευρώ του Απριλίου. Οι καθαρές πωλήσεις των μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων παρέμειναν σταθερές στα 29 δισ. ευρώ, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς παρουσίασαν μεταστροφή στη ροή των κεφαλαίων τους και κατέγραψαν εκροές ύψους 15 εκατ. ευρώ, μετά την εισροή κεφαλαίων ύψους 16 δισ. ευρώ τον φετινό Απρίλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή