Η αλλαγή έδρας της Viohalco θωράκισε τη λειτουργία των μονάδων στην Ελλάδα

Η αλλαγή έδρας της Viohalco θωράκισε τη λειτουργία των μονάδων στην Ελλάδα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απρόσκοπτη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων χάλυβα, αλουμινίου και χαλκού στην Ελλάδα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έχει εξασφαλίσει ο όμιλος Viohalco μετά την μετεγκατάσταση της έδρας του στις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα, η ολοκλήρωση της απορρόφησης της Σιδενόρ –η οποία διεγράφη από το χρηματιστήριο αυτή την εβδομάδα– ενισχύει το εξαγωγικό προφίλ του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της Ελλάδας. Το μεγάλο «όπλο» του ομίλου είναι οι επενδύσεις, οι οποίες τοποθετηθούν τη Viohalco στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, η οποία επιτρέπει την ποιοτική επεξεργασία του χάλυβα, μειώνοντας τον χρόνο της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και το ενεργειακό κόστος.

Η Viohalco είναι εταιρεία holding με συμμετοχές σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας αλουμινίου, χαλκού καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα, καθώς επίσης και στον κλάδο της ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.

Στον τομέα των ακινήτων, η Noval Α.Ε. έχει αναλάβει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην κατοχή της η Viohalco και οι εταιρείες της. Η Viohalco και οι εταιρείες της αναπτύσσουν σημαντικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών και βιομηχανικών ακινήτων σε διεθνές επίπεδο. Τα πιο σημαντικά ακίνητα που αξιοποιούνται ή αξιοποιήθηκαν βρίσκονται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χώρους γραφείων, εμπορικά κέντρα, καθώς και βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Viohalco, η συγχώνευση με τη Σιδενόρ αποτελεί τη βέλτιστη ενδεδειγμένη τεχνική λύση για την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της Σιδενόρ και την υποστήριξή της σε βάθος χρόνου, μέσω της ευχερέστερης πρόσβασης που θα διασφαλίσει το νέο εταιρικό σχήμα στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά χρήματος και κεφαλαίων. Οπως τονίζεται, τα νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν με τη συγχώνευση θα απεγκλωβίσουν κρίσιμο, ανενεργό σήμερα, παραγωγικό δυναμικό, θα τονώσουν την εξαγωγική δραστηριότητα και θα ευνοήσουν τη διατήρηση και την αύξηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας και απασχόλησης των, ιδιαιτέρως πληγέντων από την οικονομική κρίση, εργοστασίων Αλμυρού Μαγνησίας και Θεσσαλονίκης.

Προερχόμενα πρωτίστως από υφιστάμενα διαθέσιμα της απορροφώσας Viohalco, τα κεφάλαια αυτά θα ανέλθουν, σε μια πρώτη φάση, σε 25 εκατ. ευρώ και θα επενδυθούν στα δύο εργοστάσια μέσω αυξήσεων κεφαλαίου που θα γίνουν στις χαλυβουργικές εταιρείες της Σιδενόρ («Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα Α.Ε.» και «Sovel Ελληνική Εταιρεία Επεξεργασίας Χάλυβος Α.Ε.»), αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, για το 2015, ο σαφής εξαγωγικός προσανατολισμός της Σιδενόρ ευνοείται από την εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου και την αξιοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων των τελευταίων ετών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή