Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε οικονομική ασφυξία

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε οικονομική ασφυξία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλόνισε η έκκληση για βοήθεια που έκανε με συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, και η φράση «έχουμε μόνο μία εβδομάδα οικονομικής ζωής» περιγράφοντας την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει ο σωτήριος αυτός οργανισμός «με μηδενική ρευστότητα και μηδενικά έσοδα, ενώ, ταυτόχρονα, τα αιτήματα για βοήθεια αυξάνονται ραγδαία». Με υπεράνθρωπη προσπάθεια το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατάφερε να στηρίξει 60.804 παιδιά, «σήμερα είμαστε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη. Καλούμαστε να διαχειρισθούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σε μιαν Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και το Χαμόγελο του Παιδιού με τραγικές επιπτώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους».

Επίκαιρη και ανακουφιστική έρχεται και η πρόσφατη ανακοίνωση της Μακεδονικής Βιομηχανίας Γάλακτος –ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.– για τη συνέχιση της πολύχρονης συνεργασίας της με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη χορηγία και την υποστήριξη δύο πολύ σημαντικών εκδηλώσεων που με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων δράσης του, διοργάνωσε ο οργανισμός στη Θεσσαλονίκη. Η μία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ, λίγες ημέρες πριν, η ΜΕΒΓΑΛ είχε επίσης υποστηρίξει την αθλητική εκδήλωση «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο στην οποία και συμμετείχαν 1.700 παιδιά που αγωνίστηκαν σε 38 αγώνες για τις χιλιάδες παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που ιδρύθηκε το σπίτι του οργανισμού στην περιοχή Φοίνικα, η ΜΕΒΓΑΛ έχει αναλάβει την καθημερινή δωρεάν τροφοδοσία με φρέσκο γάλα. Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια, στηρίζει παράλληλα και τις θερινές κατοικίες που λειτουργεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τις θερινές διακοπές των παιδιών του, χορηγώντας τους καθημερινά φρέσκα γαλακτοκομικά για τη σωστή διατροφή τους.

Πρόσφατα μάλιστα, ο οργανισμός βράβευσε τη ΜΕΒΓΑΛ για την πολύχρονη και συνεχή αυτή προσφορά στις δράσεις του. Και η ανταπόκριση της μεγάλης και πρώτης στη Βόρεια Ελλάδα αυτής βιομηχανίας γάλακτος –που από το 1950 υπογράφει περισσότερα από 170 προϊόντα– ήταν η επιβεβαίωση της δήλωσής της πως «η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της φιλοσοφίας μας και, παράλληλα με την επιχειρηματική δράση της, η ΜΕΒΓΑΛ θα συνεχίσει να στηρίζει φορείς όπως το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή