Εως και 70% η πτώση τζίρου στο λιανεμπόριο

Εως και 70% η πτώση τζίρου στο λιανεμπόριο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση έως και 70% καταγράφει ο τζίρος στο λιανεμπόριο, παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων έχουν ως αποτέλεσμα να μην ψωνίζουν οι Ελληνες καταναλωτές, ενώ επιφυλακτικοί από την άλλη φαίνεται ότι είναι και οι ξένοι τουρίστες, εξαιτίας της γενικευμένης αβεβαιότητας για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου οι εκπρόσωποι των εμπορικών ομοσπονδιών και εμπορικών συλλόγων, η πτώση του τζίρου στην Αθήνα εκτιμάται σε περίπου 40%, ενώ στις περιφερειακές αγορές της πρωτεύουσας είναι ακόμη μεγαλύτερη, στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά αγγίζει το 60%, στα Τρίκαλα η μείωση κυμαίνεται μεταξύ 60% και 70%, ενώ ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, όπως η Ρόδος, η μείωση του τζίρου υπερβαίνει το 50% σε σύγκριση με πέρυσι. Και αυτό, διότι όπως υποστήριξε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Ν. Μπόνης, παρατηρείται το φαινόμενο οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να κρατούν μετρητά αλλά να μην τα ξοδεύουν φοβούμενοι ότι αν υπάρξει πρόβλημα στα ΑΤΜ, δεν θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Ετσι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι αγορές περιορίζονται και γίνονται μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή