Συναντήσεις ΣΕΠΕ με Βερναρδάκη – Μαρδά

Συναντήσεις ΣΕΠΕ με Βερναρδάκη – Μαρδά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μη επιβολή ποινικών ρητρών και τη μη κατάπτωση εγγυητικών επιστολών, λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων, στις περιπτώσεις αδυναμίας τήρησης των όρων και χρονοδιαγραμμάτων έργων που βρίσκονται σε υλοποίηση ζήτησε από την κυβέρνηση χθες ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Το προεδρείο του Συνδέσμου συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη 28 Ιουλίου διαδοχικά με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκη και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο ΣΕΠΕ έθεσε επίσης το θέμα της διευθέτησης προβλημάτων των κρατικών ενισχύσεων σε έργα που έχουν ολοκληρωθεί και είναι υπό εξέλιξη, την ομαλοποίηση των αποπληρωμών πιστοποιημένων δαπανών για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, την εντατικοποίηση της υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013, την επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής του «Σύζευξις ΙΙ» και, τέλος, την ολοκλήρωση της ένταξης των κρίσιμων έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Τέλος, το προεδρείο του Συνδέσμου έθεσε το πάγιο αίτημα δημιουργίας πολιτικής δομής στην κυβέρνηση για τα θέματα ΤΠΕ.

Στη συνάντηση με τον κ. Μάρδα συζητήθηκαν οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερα σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, όσον αφορά στην πληρωμή προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Οι εταιρείες του κλάδου αντιμετωπίζουν προβλήματα διασύνδεσης παρόχων εξωτερικού και διεθνούς περιαγωγής, διαδικτύου προς ημεδαπούς παρόχους, αποθήκευσης δεδομένων και χρήσης εφαρμογών σε κέντρα δεδομένων του εξωτερικού, προμηθευτών του εξωτερικού από ημεδαπές επιχειρήσεις, εξοπλισμού και υπηρεσίες που απαιτούνται για την υλοποίηση έργων και δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή