Αύξηση πωλήσεων 9,6% στο εξάμηνο για τον όμιλο Σαράντη

Αύξηση πωλήσεων 9,6% στο εξάμηνο για τον όμιλο Σαράντη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O όμιλος Σαράντη έχει προετοιμασθεί για τις δύσκολες συνθήκες που θα επικρατήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Αυτό τονίζει η εισηγμένη σε χθεσινή της ανακοίνωση με αφορμή τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, σύμφωνα με τα οποία τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,01 εκατ. ευρώ από 5,05 εκατ. ευρώ που ήταν η αντίστοιχη κερδοφορία το α΄ εξάμηνο του 2014.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η επίδραση από τις πρόσφατες αναταράξεις της οικονομίας στη λειτουργία του ομίλου δεν έχει αποκρυσταλλωθεί πλήρως. Οι συνθήκες απαιτούν σύνεση και προσεκτικούς χειρισμούς με στόχο την προσαρμογή στις νέες συνθήκες».

Το περιθώριο καθαρού κέρδους ανήλθε σε 3,78% από 4,18% το α΄ εξάμηνο του 2014. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου κατά το α΄ εξάμηνο του 2015 ανήλθαν σε 132,42 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 120,79 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,62%, η οποία τροφοδοτήθηκε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες προσθήκες στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η επιχείρηση, «σημαντική ανάπτυξη επέδειξαν τόσο η Ελλάδα όσο και οι ξένες χώρες του ομίλου. Η Ελλάδα παρουσίασε άνοδο πωλήσεων κατά 11,37% στα 53,54 εκατ. ευρώ, απόδοση εντυπωσιακή συγκριτικά με την τάση του δείκτη του λιανικού εμπορίου». Οι ξένες χώρες, που αντιπροσωπεύουν 60% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου, σημείωσαν άνοδο κατά 8,47% και ανήλθαν στα 78,88 εκατ. ευρώ. Οι ενέργειες που στοχεύουν σε χαμηλότερο κόστος παραγωγής συνεχίστηκαν ωφελώντας το μεικτό κέρδος του ομίλου, τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση. Λόγω αλλαγής του ρυθμιστικού πλαισίου και του τρόπου απόδοσης παροχών εμπορίου στην πολωνική αγορά, παροχές εμπορίου ύψους περίπου 3,06 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν από τη γραμμή των λειτουργικών εξόδων στη γραμμή των πωλήσεων. Η τροποποίηση αυτή είχε επίδραση κατά το α΄ εξάμηνο του 2015 σε επίπεδο πωλήσεων και μεικτού κέρδους, καθώς και στα περιθώρια κερδοφορίας, τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο ομίλου.

Ο όμιλος Σαράντη διατηρεί καθαρό δανεισμό ύψους 5,32 εκατ. ευρώ στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2015, έχοντας ολοκληρώσει την εξαγορά του σήματος ΑVA στην Ελλάδα κόστους 3,5 εκατ. ευρώ, καθώς και την πληρωμή μερίσματος ποσού 5,15 εκατ. ευρώ κατά τον Μάιο του 2015.

Η διοίκηση του ομίλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «έχει αναπτύξει πλάνο προκειμένου να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις καθώς και να προστατέψει τα περιθώρια κερδοφορίας του ομίλου».

Τα βασικά πλεονεκτήματα του ομίλου, δηλαδή η ηγετική του θέση στην αγορά, ο εξαγωγικός του χαρακτήρας, η οικονομική ευρωστία και η ασφαλής ρευστότητά του, η ευελιξία της διοίκησης καθώς και η υποστήριξη των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους για την πορεία του και την περαιτέρω μελλοντική ανάπτυξή του, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας Σαράντη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή