Σύντομα (30/07/15)

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξομαλύνονται τα προβλήματα στην τουριστική αγορά

Με αφορμή διάφορα ζητήματα που προέκυψαν μετά τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων διαπιστώνει ότι έχουν εξομαλυνθεί τα προβλήματα με την αγορά εισιτηρίων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ έχει αρχίσει να δρομολογείται η διαδικασία για την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό. Προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται σε σχέση με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρύθμισης του Τομέα Ασφάλισης Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων και με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ Ξεναγών, δεδομένου ότι στις 31 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής. Οι δύο φορείς, προσθέτει, δεν έχουν εκσυγχρονίσει τη διαδικασία πληρωμής ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία να μην έχουν άλλον τρόπο καταβολής των εισφορών και των δόσεων από ρυθμίσεις εκτός από την καταβολή μετρητών με ταυτόχρονη υποβολή των ασφαλιστικών καταστάσεων αποκλειστικά στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Παράταση για εισφορές σε ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ζητεί η ΕΣΕΕ

Παράταση της προθεσμίας καταβολής των τρεχουσών υποχρεώσεων σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ζήτησε η ΕΣΕΕ με επιστολές προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους διοικητές των δύο ασφαλιστικών οργανισμών, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων. Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι όσοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων (εφόσον έχουν ενταχθεί) καθώς και τα παράπλευρα ευεργετήματα που απολαμβάνουν, όπως για παράδειγμα είναι η ένταξη σε χαμηλότερη κατηγορία ασφάλισης για τον ΟΑΕΕ. Παράλληλα, με επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς η ΕΣΕΕ ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών (αναστολή καταβολής του ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορών προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ληξιπρόθεσμων χρεών και δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο, αναστολή πλειστηριασμών κ.ά.).

Εκρηκτική είναι η κατάσταση σε νησιά του Αιγαίου που εξαρτώνται από την τουριστική δραστηριότητα, όπως στην Κω, λόγω των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών, καταγγέλλει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Μ. Κόνσολας, ο οποίος είχε συνεργασία για το θέμα με τον δήμο, την Ενωση Ξενοδόχων και άλλους παραγωγικούς φορείς του νησιού. Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μεϊμαράκη, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ επικοινώνησε με τον αν. υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούση, και τον αν. υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, ζητώντας την άμεση μεταφορά των 3.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην Κω, εξαιτίας αδυναμίας των Αρχών να προχωρήσουν στην ταυτοποίησή τους.

Στηρίζουν το Πυροσβεστικό Σώμα

Εκατό χιλιάδες χυμούς, τσάι Life, καθώς και μπουκάλια με νερό παρέδωσαν στο Πυροσβεστικό Σώμα οι Δέλτα Τρόφιμα και η Everest, θυγατρικές της Marfin Investment Group, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να στηρίξουν στο δύσκολο έργο τους τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος και τους εθελοντές πυροσβέστες. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο ευρύ και πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν οι εταιρείες του ομίλου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς επίσης και φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο κάτω από πολύ δύσκολες.

Το Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή νέων μετοχών της Viohalco

Ενεκρίθη από τη διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών η εισαγωγή των 13.553.338 νέων μετοχών της εταιρείας «Viohalco S.A.» που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στο πλαίσιο της συγχώνευσης με απορρόφηση της εισηγμένης εταιρείας «Σιδενόρ εταιρεία συμμετοχών Α.Ε.». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι νέες μετοχές θα διανεμηθούν στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρείας σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής μετοχών. Οπως σημειώνεται, η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς. Από την παραπάνω συγχώνευση θα διατεθούν κεφάλαια 25 εκατ. ευρώ από υφιστάμενα διαθέσιμα της Viohalco, η οποία θα καλύψει τις αντίστοιχες αυξήσεις κεφαλαίων που θα γίνουν στις χαλυβουργικές εταιρείες Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα Α.Ε. με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Sovel Ελληνική Εταιρεία Επεξεργασίας Χάλυβος Α.Ε. με έδρα τον Αλμυρό Μαγνησίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή