Επαναλειτουργία και της αγοράς ομολόγων

Επαναλειτουργία και της αγοράς ομολόγων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναλειτουργεί από σήμερα και η ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) των ομολόγων ταυτόχρονα με τις αγορές μετοχών και παραγώγων. Η αξία των συναλλαγών παραμένει σχεδόν μηδενική.

Η τιμή του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 53 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 11,95%, η τιμή του 3ετούς ελληνικού ομολόγου που λήγει το 2017 ανέρχεται στα 74 λεπτά του ευρώ και η απόδοση στο 20,95%. Η τιμή του 5ετούς κρατικού ομολόγου που λήγει το 2019 διαμορφώνεται στα 67,00 λεπτά του ευρώ και η απόδοση κυμαίνεται στο 17,60%. Το spread(διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) ανέρχεται στις 1.133 μονάδες βάσης.

Στα ευρωομόλογα της περιφέρειας, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανέρχεται στο 1,78%, το γαλλικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 0,95%, το ισπανικό δεκαετες ομόλογο έχει απόδοση στο 1,86% και το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 2,39%. Η γερμανική δεκαετία διαπραγματεύεται αυτη την ώρα με απόδοση 0,62%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή