Ρύθμιση για επισφαλείς απαιτήσεις σε ξενοδοχεία

Ρύθμιση για επισφαλείς απαιτήσεις σε ξενοδοχεία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύσεις σε φορολογικό επίπεδο για τη χρήση του 2014 δίνει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν επισφαλείς απαιτήσεις λόγω της πτώχευσης κατά την περυσινή σεζόν 24 ρωσικών ταξιδιωτικών γραφείων και του ισπανικού διαδικτυακού Τουριστικού Οργανισμού Τransotel εγκύκλιος της ΓΓΔΕ. Ειδικότερα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν επισφαλείς απαιτήσεις λόγω της πτώχευσης των πρακτορείων που περιλαμβάνονται σε λίστα της Γενικής Γραμματείας μπορούν να διαγράψουν οριστικά τις απαιτήσεις αυτές μέσα στο φορολογικό έτος 2014 και να εκπέσουν τα σχετικά ποσά από τα ακαθάριστα έσοδα της εν λόγω χρήσης. Ως βασική προϋπόθεση τίθεται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ζημιώθηκαν να μην έχουν αποζημιωθεί με κανέναν τρόπο για το ποσό των υπόψη οφειλών. Σημειώνεται ότι τα 24 ρωσικά γραφεία πτώχευσαν πέρυσι μεταξύ 16 Ιουλίου και 22 Δεκεμβρίου αφήνοντας χρέη εκατ. ευρώ στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τα ως άνω γραφεία και με τον ισπανικό οργανισμό είχαν συνάψει συμβάσεις συνεργασίας και σε αρκετές περιπτώσεις κατ’ αποκλειστικότητα πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εξόφληση των τιμολογίων που εκδόθηκαν επί πιστώσει προς τα υπόψη πρακτορεία να καθίσταται πρακτικά αδύνατη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή