Ποιότητα και πολλαπλές δραστηριότητες ΕΚΕ από την Interamerican

Ποιότητα και πολλαπλές δραστηριότητες ΕΚΕ από την Interamerican

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας είναι από τις ευρύτερες με αντιπροσώπευση όλων των τομέων της εταιρικής δραστηριότητας και με τα 12 μέλη της εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα σε επίπεδο γνώσεων, από το Global Reporting Initiative». Η εταιρεία είναι η Interamerican. Και το στοιχείο αυτό αιτιολογεί άμεσα την αποτελεσματικότητα και την ευρύτητα του φάσματος των δραστηριοτήτων της, με τις οποίες κάνει διαχρονικά πράξη την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητά της και για την οποία έχει διακριθεί και βραβευθεί – σε πολλές κατηγορίες του θεσμού των Ethos Sustainability Awards.

Με ιδιαίτερη προσήλωση στους νέους και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, όπως πρόσφατα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το εξάμηνης διάρκειας Πρόγραμμα «IDEA», το οποίο απευθύνεται σε νέους έως 35 ετών και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη (www.idea.aueb.gr). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και νέων επιχειρηματικών μοντέλων για τη φροντίδα ανθρώπινων αναγκών και την ποιότητα της ζωής. Το προϊόν της συνεργασίας αυτής θα αξιοποιηθεί στην ελληνική αγορά για υπηρεσίες φροντίδας της υγείας, μέσα από τις τεχνολογικές δυνατότητες e-health, e-care. Ακολουθούν και άλλα σχέδια και υπηρεσίες, στη βάση πάντα της χρήσης και των έξυπνων εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας και πληροφορικής.

Η Interamerican, σταθερός υποστηρικτής της ιδέας των startups, συνεχίζει για δεύτερη χρoνιά τη στήριξη του Orange Grove -της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας της ολλανδικής πρεσβείας που στεγάζεται σε φιλόξενο συνεργατικό χώρο στο ισόγειο του κτιρίου της– ακριβώς απέναντι από το Καλλιμάρμαρο. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η καινοτομία, αλλά και η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα. Η Interamerican είναι μέλος του Ελληνο-ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου και συνδράμει χορηγικά στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού προγράμματος.

Εως σήμερα, από την έναρξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο 2013, έχουν περάσει περισσότεροι από 142 επιχειρηματίες – εκπρόσωποι 88 startups. Κατά την τελική φάση του προγράμματος, τον Φεβρουάριο 2015, έγιναν δεκτές στο πρόγραμμα 24 νέες ομάδες startups, ενώ πρόσφατα στο πρόγραμμα προστέθηκε και ο τριμηνιαίος διαγωνισμός Squeeze, στον οποίο οκτώ από τα καλύτερα startup του Orange Grove διαγωνίζονται για να κερδίσουν σημαντικά χρηματικά ποσά. Παράλληλα, από την έναρξη της λειτουργίας του Orange Grove, έχουν πραγματοποιηθεί 119 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και 107 εκδηλώσεις δικτύωσης – που σημαίνει περισσότερες από δύο εκδηλώσεις ανά εβδομάδα.

Από την υπέροχη «βεντάλια» των περίπου 120 πρωτοβουλιών ΕΚΕ που αναπτύσσει ετησίως η Interamerican, δεν γίνεται να μην αναφερθεί και το πρόγραμμα «Πράξεις Ζωής» για το παιδί και τα δικαιώματά του. Επίσης η αιμοδοσία, πράξη κορυφαίας εθελοντικής συνεισφοράς, προτάσσεται πάντα στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της Interamerican. Σε ετήσια βάση συγκεντρώνει περισσότερες από 200 μονάδες αίματος, ενώ η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Υπαλλήλων της εταιρείας υποστηρίζει σημαντικό αριθμό κρίσιμων περιστατικών και διενεργεί αιμοδοσίες εντός της εταιρείας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή