Zημίες 4,39 δισ. ευρώ για τη MIG Real Estate το πρώτο εξάμηνο

Zημίες 4,39 δισ. ευρώ για τη MIG Real Estate το πρώτο εξάμηνο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνοποιημένες ζημίες ύψους 4,39 δισ. ευρώ εμφάνισε η MIG Real Estate το α΄ εξάμηνο έναντι κερδών 1,680 δισ. ευρώ του α΄ εξαμήνου 2014. Tα έσοδα του φετεινού εξαμήνου παρουσίασαν υστέρηση 26,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν στα 1,252 δισ. από 1,711 δισ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 6 Αυγούστου 2015 το διοικητικό συμβούλιο της MIG Real Estate και το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ ενέκριναν το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη. Οπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση της MIG Real Estate το χαρτοφυλάκιο του ομίλου στις 30 Ιουνίου 2015 αποτελείται από 36 εμπορικά ακίνητα (κυρίως τραπεζικά καταστήματα και γραφεία) συνολικής εκμίσθωσης 29.000 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης κατείχε δύο ακίνητα στη Ρουμανία. Η εύλογη αξία των επενδύσεων σε ακίνητα ανερχόταν σε 47,765 δισ. ευρώ από 52,502 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, χωρίς να αποκλείεται η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου, θα αναζητήσει το σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των «Εθνική Πανγαία» και MIG Real Estate, ένωση που θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των ΑΕΕAΠ στην Ελλάδα. Στο πληροφοριακό σημείωμα για την έμμεση εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ», υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα συνεχίζει να εστιάζει στην απόκτηση εμπορικών ακινήτων (ενδεικτικά, κτίρια γραφείων, καταστήματα, supermarkets, αποθήκες – logistics, κ.λπ.) στην Ελλάδα, θα επεκτείνει, ωστόσο, τη δραστηριότητά της επιλεκτικά, και σε λοιπές χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή