Μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αταλάντη προωθεί η εταιρεία Λοκρός

Μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αταλάντη προωθεί η εταιρεία Λοκρός

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων με 2.990 κλίνες, 3.306 κατοικίες με 5.882 κλίνες, τρία γήπεδα γκολφ, πολιτιστικό χωριό και εμπορικά καταστήματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το επενδυτικό σχέδιο Αtalanti Hills που σκοπεύει να υλοποιήσει σε ιδιόκτητη έκταση 12.351 στρεμμάτων στην Αταλάντη η εταιρεία Λοκρός.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί -ως Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ)- σε μη παραθαλάσσια έκταση της χώρας, με συνολικό προϋπολογισμό που θα φθάσει, κατά την εταιρεία, το 1,5 δισ. ευρώ.

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε προς διαβούλευση τη μελέτη έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να διατυπώσει εγγράφως τις απόψεις του.

Αναλυτικά, η προτεινόμενη ΠΟΤΑ από τον φορέα υλοποίησης περιλαμβάνει τη δημιουργία 3 σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών με τις ονομασίες Νότος, Ζέφυρος και Βορράς. Κάθε ένα από τα 3 σύνθετα καταλύματα θα διαθέτει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών. Επίσης, το έργο θα διαθέτει εγκαταστάσεις Spa, εγκαταστάσεις για την ανάδειξη περιβαλλοντικών στοιχείων της περιοχής, αθλητικά κέντρα, πολιτιστικό χωριό, χωριό περιπέτειας για παιδιά και χρήσεις αναψυχής και εμπορίου. Τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα δομήσουν επιφάνεια 420 στρεμμάτων, ενώ οι αθλητικές χρήσεις με τα 3 γήπεδα γκολφ θα καλύψουν έκταση περίπου 1.700 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύπτουν ποσοστό 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ. Οπως αναφέρεται στη μελέτη, η κατασκευή των 3 γηπέδων γκολφ αλλά και των συνοδών τους εγκαταστάσεων αποτελεί προϋπόθεση για την αναγνώριση του συγκροτήματος ως ενός από τους καλύτερους διεθνείς προορισμούς για τους λάτρεις του αθλήματος.

Ο Νότος με 1.030 κατοικίες έχει σχεδιαστεί στο νότιο άκρο της έκτασης που συνορεύει με την Κωπαΐδα και περιλαμβάνει πέραν των άλλων υποδομών συνεδριακό κέντρο, ανοιχτό θέατρο, γήπεδα τένις καθώς και υβριδικό κέντρο υδροθεραπείας και ομορφιάς. Ο Ζέφυρος έχει σχεδιαστεί στο κεντρικό τμήμα της ΠΟΤΑ και οι 955 κατοικίες θα βρίσκονται σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο γκολφ. Ο Βορράς με 1.321 κατοικίες έχει σχεδιαστεί για την κάλυψη κυρίως αναγκών διακοπών για οικογένειες. Πέραν των υποδομών διαμονής περιλαμβάνει ένα κοινοτικό κέντρο με εμπορικά καταστήματα, χώρους πολιτισμού, εστιατόρια, καφέ, μπαράκια, γραφεία, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με την εξασφάλιση των αδειών θα ξεκινήσει πρώτα η κατασκευή του καταλύματος Νότος και θα ακολουθήσουν ο Ζέφυρος το 2019 και ο Βορράς το 2024. Η κατασκευαστική περίοδος των κατοικιών υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με τα ξενοδοχεία και θα ολοκληρωθεί σε βάθος 18 ετών. Βάσει των υπολογισμών του φορέα της επένδυσης, το συγκρότημα θα εξασφαλίσει περισσότερες από 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσα στην επόμενη 15ετία, ενώ στην περίοδο πλήρους λειτουργίας θα εξασφαλίζει πάνω από 8.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή