Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΕ

Υψηλή εμπορευσιμότητα

Aυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συνεδριάσεων, ενώ ο τίτλος υπέστη απώλειες 6,84%. Η διοίκηση της μητρικής εταιρείας του Χρηματιστηρίου προετοιμάζεται για το επόμενο ραντεβού με τους ξένους επενδυτές το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο στις εγκαταστάσεις του πρακτορείου Blοomberg.

Καρέλιας

Οριακή άνοδος μετοχής

Oριακή εβδομαδιαία άνοδο κατέγραψε η μετοχή της εγχώριας καπνοβιομηχανίας Καρέλιας. Η μετοχή ενισχύθηκε μόλις 0,02% και αναρριχήθηκε ακόμη υψηλότερα στα 231,300 ευρώ εκάστη (κλείσιμο Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015). Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η καλαματιανή καπνοβιομηχανία είναι από τις εισηγμένες που κατέβαλλαν το μέρισμα για τα κέρδη του 2014 παρά τα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί από τα capital controls. Η διατήρηση ταμειακών διαθεσίμων στο εξωτερικό επιτρέπει στην Καρέλιας να είναι συνεπής απέναντι στους μετόχους της.

ΔΕΗ

Περιορισμένες απώλειες

Μικρές εβδομαδιαίες απώλειες 0,9% σημείωσε η μετοχή της ΔΕΗ την προτελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Η επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με τους στρατηγικούς «κακοπληρωτές», καθώς το σύνολο των απλήρωτων λογαριασμών το περασμένο Ιούλιο έφθασε τα 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας θα κληθούν οι κακοπληρωτές να προχωρήσουν στη ρύθμιση των υποχρεώσεών τους, διαφορετικά όπως έχει ειπωθεί, η ΔΕΗ θα δημοσιοποιεί τα ονόματα των εταιρειών και των φυσικών προσώπων που οφείλουν σημαντικά ποσά.

ΕΒΖ

Βραζιλιάνικο… ράλι

Iσχυρή εβδομαδιαία άνοδο της τάξης του 29,07% σημείωσε η μετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Οπως δήλωσε στη διάρκεια της εβδομάδας ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρισης, Δ. Γιαννακίδης, η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με βραζιλιάνικο επενδυτικό γκρουπ το οποίο δεν έχει κατονομάσει, ώστε να υπάρξει συνεργασία. Μάλιστα, τεχνικό κλιμάκιο του βραζιλιάνικου ομίλου βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις της ελληνικής επιχείρησης. Πάντως, η εταιρεία αντιμετωπίζει οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή