Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Jumbo

Μεγάλη ζήτηση

Στις πρώτες θέσεις των μετοχών με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα διατηρήθηκε ο τίτλος της Jumbo την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Αλλαξαν χέρια περισσότερες από 1,24 εκατ. μετοχές, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η μετοχή ενισχύθηκε 3,88%. Στην οικονομική χρήση Ιούλιος 2014 – Ιούνιος 2015, ο όμιλος λειτούργησε 7 νέα καταστήματα. Από αυτά, τα 2 λειτούργησαν στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 4 στη Ρουμανία. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει το έβδομο υπερκατάστημα στη Ρουμανία (12.000 τ.μ.).

Μύλοι Λούλη

Ανοδος κατά 11,8%

Eβδομαδιαία κέρδη 11,18% κατέγραψε η μετοχή της μεγαλύτερης εγχώριας αλευροβιομηχανίας «Μύλοι Λούλη» και διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 1,79 ευρώ (κλείσιμο 27/8). Η διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί επένδυση στην Ινδία σε συνεργασία με τον όμιλο Chipita International. H εταιρεία «Μύλοι Λούλη» τις προσεχείς ημέρες θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της στο Κερατσίνι την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας. Ο χαρακτήρας της σχολής δεν θα είναι κερδοσκοπικός, καθώς το 50% των κερδών της θα δίδεται σε κοινωφελείς σκοπούς.

ΕΥΔΑΠ

Πιέσεις στη μετοχή

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα η μετοχή να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 6,18% και να διολισθήσει στα επίπεδα των 4,860 ευρώ (κλείσιμο 27/8). Η εισηγμένη περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των ΔΕΚΟ που πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ με ένα ποσοστό της τάξης του 11%. Η διοίκηση μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων στη χώρα μας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλής μέχρι νεότερης απόφασης, προκειμένου να προστατευθούν τα ελληνικά νοικοκυριά.

ΟΤΕ

Εβδομάδα ανόδου

Οι αγοραστές επικράτησαν στις συναλλαγές για τη μετοχή του ΟΤΕ την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με αποτέλεσμα ο τίτλος του Οργανισμού να ενισχυθεί συνολικά 4,93%. Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ο οργανισμός ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 1,89 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 100,9 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκε κατά 0,6%, σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η κινητή τηλεφωνία Ελλάδας επέδειξε ανθεκτικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή