Σύντομα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην κερδοφορία για τις Μινωικές Γραμμές

Καθαρά κέρδη κατά τη διάρκεια της περιόδου του α΄ εξαμήνου από το 2000 σημείωσαν οι Μινωικές Γραμμές, αποτέλεσμα που οφείλεται κυρίως στη μεγάλη μείωση του κόστους των ναυτιλιακών καυσίμων, τα οποία έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη έπειτα από φόρους ανήλθαν σε 5,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 4,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 15,2 εκατ. ευρώ, από 6 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένος κατά 8% ήταν και ο κύκλος εργασιών των Μινωικών Γραμμών κατά το φετινό α΄ εξάμηνο, καθώς διαμορφώθηκε σε 78,7 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας στο τέλος Ιουνίου ανέρχονταν σε 247,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 207,3 εκατ. ευρώ.

Νέα μονάδα παραγωγής σχεδιάζει να κατασκευάσει η Edita, θυγατρική του ομίλου Chipita στην Αίγυπτο. Η νέα μονάδα έκτασης 55.000 τ.μ. θα κατασκευασθεί προκειμένου η Edita να μπορεί να παράγει πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Hostess Brands με την οποία συνήψε σχετική συμφωνία τον περασμένο Απρίλιο. Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Edita θα παράγει 11 επιπλέον προϊόντα της Hostess Brands. Στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσουν και οι νέες γραμμές παραγωγής για τα Bake Rolls και τα Strudel, σήματα γνωστά και στην Ελλάδα.

Στήριξη σε ανέργους, νέους επαγγελματίες

Aμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται να ενεργοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60.000.000 ευρώ και με αριθμό ωφελούμενων έως 10.000 άτομα/επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα προορίζεται για νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014, καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους. Η δράση προβλέπει αφενός την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών, αφετέρου την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως κατ’ ανώτατο όριο, των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί στην πρόσκληση. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων και των δύο κατηγοριών θα κυμανθεί μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.

Σημαντική βελτίωση μεγεθών για τον όμιλο Κορρέ

Με αύξηση κερδών και πωλήσεων έκλεισε το α΄ εξάμηνο για τον όμιλο Κορρέ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 16%, στα 30,3 εκατ. ευρώ από 26,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014, αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς, καθώς και όλων των στρατηγικών αγορών του εξωτερικού. Ιδιαιτέρως στο εξωτερικό οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 39%, λόγω της μεγάλης δυναμικής που παρουσιάζει η μάρκα στην Αμερική καθώς και στην Ευρώπη. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 44% στα 5,7 εκατ. ευρώ από 3,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2014, ενώ τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν, στο 1,1 εκατ. ευρώ από 500.000 ευρώ πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή