Σύντομα (29/08/15)

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Lamda Development

Μειωμένες αποτιμήσεις ακινήτων

Ζημίες ύψους 14,3 εκατ. ευρώ εμφάνισε κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο ο όμιλος της Lamda Development, έναντι ζημιών 6,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Κύριος λόγος των υψηλότερων ζημιών ήταν οι απώλειες που καταγράφηκαν φέτος από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου, οι οποίες ανήλθαν σε 20,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 13,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Χωρίς να υπολογίζονται οι εν λόγω ζημίες από τις αποτιμήσεις, ο όμιλος κατέγραψε αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙTDA) της τάξεως του 10,3% σε 16 εκατ. ευρώ.

Motor Oil

Βελτίωση περιθωρίων

Στα 100,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Motor Oil το β΄ τρίμηνο του 2015, έναντι ζημιών κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω των υψηλότερων περιθωρίων διύλισης και του ισχυρού δολαρίου στο διάστημα αυτό. Ο τζίρος της εταιρείας το β΄ τρίμηνο ανήλθε στα 2,03 δισ. ευρώ, από 2,3 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε επίπεδο 6μήνου, ο κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 871.288 ευρώ ή 19,24% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2014. H πτώση οφείλεται στη σημαντική υποχώρηση του μέσου όρου των τιμών (σε δολάρια) των προϊόντων πετρελαίου (κατά 44%).

ΟΛΠ

Αύξηση κερδών

Σημαντική άνοδο της τάξεως του 130,5% σημείωσαν τα κέρδη μετά από φόρους του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς), καθώς ανήλθαν σε 7,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ, κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε η σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 3,6 εκατ. ευρώ, ή 7,34% σε 45,2 εκατ. ευρώ, από 48,8 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση κατά 5% των αμοιβών προσωπικού και στον περιορισμό διαφόρων δαπανών συντήρησης και επισκευής.

Attica Group

Ενίσχυση τζίρου

Περιορισμό ζημιών και αύξηση του κύκλου εργασιών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Attica Group, που ελέγχει τις ακτοπλοϊκές Blue Star και Super Fast Ferries. Ο όμιλος πέτυχε να αυξήσει τις ενοποιημένες πωλήσεις κατά 4,5%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014, στα 108,87 εκατ. από 104,23 εκατ. Επιπλέον, για πρώτη φορά από το 2009, ο όμιλος ενέγραψε κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή