9 έως 11 Σεπτεμβρίου το ετήσιο Road Show του Χ.Α. στο Λονδίνο

9 έως 11 Σεπτεμβρίου το ετήσιο Road Show του Χ.Α. στο Λονδίνο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απαιτητική και μάλλον επιφυλακτική προς την Ελλάδα βρετανική κοινότητα διαχειριστών κεφαλαίων θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα μεγάλες ελληνικές εισηγημένες και τράπεζες, εν μέσω έντονης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας για τη χώρα. Το 10ο ετήσιο Road Show του Χρηματιστήριου Αθηνών πραγματοποιείται από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, με την υποστήριξη του Bloomberg, το οποίο και θα φιλοξενήσει στη Finsbury Square τη διοργάνωση.

Ο αριθμός των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων αλλά και των one to one συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί με τους ελληνικούς ομίλους είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι. Ομως τα ραντεβού υπερβαίνουν πλέον τα 600 σε ένδειξη πως το ενδιαφέρον των ξένων fund managers για τις ελληνικές τράπεζες και εισηγμένες παραμένει ζεστό και στις τράπεζες αλλά και σε ομίλους όπως η Aegean, ο ΟΠΑΠ, η Folli Follie και ο ΟΤΕ. Τα περυσινά ραντεβού είχαν προσεγγίσει τον αριθμό 1.000.

Μεταξύ των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους περιλαμβάνονται και οι Fidelity, Blackrock, Pimco, Invesco, Lazard, Lupus Alpha, T Rowe Price, Adelphi Capital, Argos, Armajaro, Belgravia Capital, Canyon Partners, Compass Asset Mgmnt, Gladstone Capital και Hermes.

Στόχος των διοικήσεων των τραπεζών είναι, μεταξύ άλλων, και η βολιδοσκόπηση των προθέσεων των επενδυτικών κεφαλαίων σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους υπό τα διάφορα σενάρια κάλυψης των αυξήσεων κεφαλαίου από ιδιώτες, τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι. Γι’ αυτό και εκτιμάται ότι στο Λονδίνο θα γίνουν οι πρώτες ενδελεχείς παρουσιάσεις των δικών τους εκτιμήσεων σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού τους και των τεστ κοπώσεως. Στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν αποστολές από Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αttica Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Μέτκα, Αegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Grivalia Properties, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, MIG, Motor Oil, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Βιοχάλκο και Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Παρόντες στο Λονδίνο θα είναι και οι μεγαλύτεροι ελληνικοί χρηματιστηριακοί όμιλοι και, συγκεκριμένα, οι Beta Securities, NBG Securities, Piraeus Securities, Αlpha Finance, Eurobank Equities, Euroxx, Επενδυτική Τράπεζα και Pantelakis Securities. Μεταξύ των χορηγών του Road Show είναι και η Morgan Stanley.

Η ανησυχία των ελληνικών αποστολών, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη, είναι πως θα κληθούν για μία ακόμη φορά να διαδραματίσουν ρόλο πολιτικών αναλυτών. Και αυτό διότι είναι έντονα τα μηνύματα που στέλνουν οι ξένοι, ότι ενόσω παραμένει ζωντανό το σενάριο επαναληπτικών εκλογών ή θνησιγενούς κυβερνητικού σχηματισμού, δύσκολα θα αποτολμήσουν δραστική αύξηση των θέσεών τους στην Αθήνα, όσο ελκυστικές και αν κρίνονται πλέον οι αποτιμήσεις.

Ισως γι’ αυτό να έχουν δηλωθεί και αυξημένες συμμετοχές τόσο για την ομιλία το μεσημέρι της Πέμπτης του υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη όσο και για την αναλυτική παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, την οποία θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Royal Bank of Scotland Group, Alberto Gallo, οι Group Chief Economists της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, Ηλίας Λεκκός και Πλάτωνας Μονοκρούσσος, αντίστοιχα, και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bloomberg Intelligence, David Powell.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή