Τρία εκατ. επιβάτες μετέφερε η Aegean Ιούλιο και Αύγουστο

Τρία εκατ. επιβάτες μετέφερε η Aegean Ιούλιο και Αύγουστο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2015 εμφάνισε η Aegean Airlines σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Συνολικά το παραπάνω δίμηνο η εταιρεία μετέφερε σχεδόν 3 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού. Τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αποδίδει η εταιρεία στη σημαντική επέκταση σε νέους προορισμούς, αλλά και στις στοχευμένες προσφορές κυρίως στο εσωτερικό δίκτυο – όπου το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που επικρατούσαν στη χώρα επέφεραν μείωση της ζήτησης.

Συνολικά, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2015, η εταιρεία μετέφερε 2,990 εκατ. επιβάτες, ενισχυμένους κατά 515.000 σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 21% στη συνολική της κίνηση.

Η ενίσχυση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού προήλθε από την έντονη ανάπτυξη (35%) που παρουσίασε η βάση της Αθήνας, όπου η εταιρεία κινήθηκε στο διεθνές δίκτυο με διπλάσιο ρυθμό απ’ ό,τι το αεροδρόμιο συνολικά, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του κύριου κόμβου της. Σημαντική ήταν η συμβολή των 16 νέων προορισμών που εγκαινίασε η εταιρεία το 2015. Αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση των νέων απευθείας διεθνών πτήσεων από τις βάσεις Ηρακλείου και Ρόδου, που ενίσχυσαν το μερίδιο της Aegean, παρά το ότι οι δύο αυτοί προορισμοί παρουσίασαν οριακή κάμψη στη συνολική κίνηση.

«Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να ληφθούν άμεσα οι πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των υποδομών αεροναυτιλίας, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων, να αναπτυχθεί πολιτική εποχικής μείωσης των χρεώσεων για τον αδύναμο χειμώνα και να ολοκληρωθεί η επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου της Αθήνας, που θα οδηγήσει σε ανταγωνιστικότερες χρεώσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτ. Βασιλάκης, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, τόσο «η Aegean όσο και οι άλλες 100 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ώστε να στηρίζουν τον τουρισμό και την οικονομία».

Στο μεταξύ, ενισχυμένη κατά 9,7% καταγράφηκε η επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το 8μηνο του 2015, κατά το οποίο διακινήθηκαν συνολικά 34,2 εκατ. επιβάτες. Παράλληλα, τον Αύγουστο παρατηρήθηκε αύξηση 6,52% της συνολικής επιβατικής κίνησης, η οποία άγγιξε τα 7,68 εκατ. επιβάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή