Νέα εταιρεία συμβούλων επενδυτικών και public affairs υπηρεσιών

Νέα εταιρεία συμβούλων επενδυτικών και public affairs υπηρεσιών

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Θ. Βαρβιτσιώτης και Γ. Ολύμπιος συνιδρυτές της εταιρείας

Η LITUS Advisory, η πρώτη συμβουλευτική εταιρεία στην πρωτεύουσα της Ευρώπης με εστίαση στην περιοχή της Μεσογείου, προσφέρει εκπροσώπηση και υποστήριξη στις Βρυξέλλες για λογαριασμό των επιχειρήσεων και κυβερνήσεων της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως σύμβουλος τοπικών και διεθνών επενδυτών που αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Κλεοπάτρα Κιττή, συνιδρύτρια και Πρόεδρος της LITUS Advisory, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην πρωτοβουλία αυτή: «Η κρίση στην Ευρωζώνη δείχνει πολύ ξεκάθαρα την επιρροή και επίπτωση που έχουν πλέον οι κεφαλαιαγορές στο σχεδιασμό πολιτικής και τις δυνατότητες αντίδρασης κρατών και επιχειρήσεων».

Η λεκάνη της Μεσογείου αντιπροσωπεύει μια αγορά περισσότερων από 460 εκ. ανθρώπων, που είναι συγκρίσιμη με την εσωτερική αγορά της ΕΕ. Το ΑΕΠ της Μεσογείου, άνω των 8 δισ. ευρώ, αντιστοιχεί σε 11% του παγκόσμιου ΑΕΠ. «Οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις της Μεσογείου πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά στις συζητήσεις για ζητήματα πολιτικής που διαμορφώνουν το μέλλον τους», λέει η κα Κιττή. Και συνεχίζει: «Η περιοχή χρειάζεται να έχει ισχυρότερη φωνή σε αυτές τις συζητήσεις».

Η LITUS Advisory αξιοποιεί τη δύναμη της εμπειρίας που διαθέτει για τη λειτουργία των διεθνών αγορών κεφαλαίου, την τεχνογνωσία που βρίσκεται διαθέσιμη σε εθνικό επίπεδο και τη βαθιά κατανόηση του πλαισίου της ΕΕ, ώστε να ενισχύσει τις δυνατότητες πρόσβασης των πελατών της σε επενδυτικές ευκαιρίες. Η εταιρεία συμβάλλει επίσης στη διαμόρφωση πιο συγκροτημένων στρατηγικών ανταπόκρισης και αντιμετώπισης των πολιτικών και αποφάσεων της ΕΕ που αφορούν στην περιοχή, ώστε να εξυπηρετούνται οι εθνικοί επιχειρηματικοί στόχοι.

“Η LITUS Advisory προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα σύνδεσης και δικτύωσης με τους αρμόδιους για τη διαμόρφωση πολιτικών στις Βρυξέλλες φορείς, πράγμα που πάντοτε ήταν ένας από τους στόχους του δικτύου των συμβουλευτικών εταιρειών μας με έδρα την Αθήνα», επισημαίνουν οι συνιδρυτές της LITUS Advisory Θωμάς Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Ολύμπιος, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών μας και η ομάδα της LITUS Advisory στις Βρυξέλλες διαθέτει απαράμιλλη διεθνή εμπειρία ώστε να επιτύχει απτά αποτελέσματα για τους πελάτες μας».

Η LITUS Advisory έχει συνθέσει μια Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας συνεισφέρουν σημαντικά στη συνολική διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία της: 

  • Δρ. Nasser Saidi: Ιδρυτής και Πρόεδρος της Nasser Saidi & Associates και πρώην Υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου του Λιβάνου, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Dubai International Financial Centre και Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου.

  • κ. Rachid Sekak: Πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλγερίας και Διαπραγματευτής για το Χρέος της Αλγερίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του Paris Club.

     

  • κ. Peixin Li Dallara: Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Pollaris Investments, σύμβουλος κινεζικού επενδυτικού κεφαλαίου, το οποίο τοποθετείται σε αναδυόμενες αγορές σχετικά με θέματα στρατηγικών διάρθρωσης, άντλησης κεφαλαίου και μάρκετινγκ επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς και με θέματα νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών. Στο παρελθόν, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
  • κ. Peter Nathanial: Εταίρος της Impala Partners και πρώην Επικεφαλής Διαχείρισης Κινδύνων (CRO) της Royal Bank of Scotland και Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup USA.
  • κ. Jean Christophe Nothias: Ιδρυτής και Συντάκτης του TheTop500NGOs, πρώην Επικεφαλής Νέων Έργων στην εφημερίδα Le Monde.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή