Σύντομα (15/09/15)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολ Κρούγκμαν και Τζεφ Κουνς στο Costa Navarino

H σχέση ανάμεσα στην τέχνη και στη δημοκρατία και το κατά πόσο η δημοκρατία αποτελεί προϋπόθεση για την ευδοκίμηση της τέχνης ήταν τα βασικά αντικείμενα της εκδήλωσης «Art & Democracy», που πραγματοποιήθηκε στο Costa Navarino. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους International New York Times και το Costa Navarino στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum. Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν και ο Αμερικάνος καλλιτέχνης Τζεφ Κουνς ήταν οι βασικοί ομιλητές σε μία διαδραστική συζήτηση υπό την προεδρία του Σερζ Σμίμαν, μέλους της συντακτικής επιτροπής των New York Times. O κ. Κρούγκμαν τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ότι «η Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας, είναι ιδανική για τη διοργάνωση ενός μόνιμου φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και συζητήσεων για τη δημοκρατία». Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα αυτό το φόρουμ να είναι η αρχή για ένα θεσμό που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και θα εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας ένα γόνιμο έδαφος για καινούργιες ιδέες.

Δικαίωση της Energean για τις σεισμικές έρευνες

Στην επί της ουσίας απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα Ελληνικά Πετρέλαια κατά της Energean Oil & Gas, με αφορμή τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στη Λεκάνη του Πρίνου, προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το δικαστήριο, με την 7642/2015 απόφασή του, απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα Ελληνικά Πετρέλαια ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και η διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους, καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean. Για συμφέροντα που εμποδίζουν τις έρευνες υδρογοναθράκων στην Ελλάδα έκανε λόγο σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Εnergean, Μαθιός Ρήγας. «Η παρέμβαση αυτών των συμφερόντων είχε τελικά ως μόνο αποτέλεσμα να μην αντληθούν δεδομένα στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή του Αθω, τα οποία βεβαίως δεν στερήθηκε μόνο η εταιρεία μας, αλλά και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο», τονίζει ο κ. Μαθιός και επισημαίνει ότι η Energean παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων.

Πέντε ημερίδες με ελεύθερη είσοδο για την ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά, τη σχετική νομοθεσία, τις απαιτήσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται, διοργανώνει η TUV Hellas (TUV Nord). Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 2/10/2015, στη Ρόδο στις 26/10/2015, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 27/10/2015, στη Θεσσαλονίκη στις 30/10/2015 και στα Ιωάννινα στις 6/11/2015. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση μέσω Διαδικτύου της φόρμας συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.tuv-nord.com/gr/el/registration-form-1999.htm.

Τιμώμενη χώρα στην Anuga 2015 η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή Anuga, την κορυφαία διεθνή έκθεση στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας. Η επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας διοργανώνεται από την Enterprise Greece. Το μήνυμα της φετινής εθνικής συμμετοχής είναι «Invest in Taste», τονίζοντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στο «ευ ζην». Παράλληλα, απευθύνεται πρόσκληση για συνεργασία σε επενδυτές του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών από όλο τον κόσμο.

Ανανεωμένο site από «Μαρινόπουλος»

Πλήρως ανανεωμένη είναι από χθες η ιστοσελίδα www.carrefour.gr του ομίλου Μαρινόπουλος, προκειμένου η περιήγηση σε αυτήν να αποτελεί μια πιο ευχάριστη εμπειρία αλλά και να παρέχει περισσότερες πληροφορίες στους καταναλωτές. Ειδικότερα, η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει μυστικά διατροφής και γρήγορες συνταγές από την Ελένη Ψυχούλη, πρωτότυπες συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας από τον σεφ Ανδρέα Λαγό, ιδέες για τη διακόσμηση και την οργάνωση του σπιτιού, χρήσιμες ιδέες ομορφιάς και ευεξίας για κάθε γυναίκα, ιδέες και οδηγίες για την κατασκευή αντικειμένων στο σπίτι, συμβουλές για τις μητέρες, ιδέες για εξόδους και γρήγορες αποδράσεις από την πόλη. Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας, οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις προσφορές των καταστημάτων Carrefour, καθώς και να συνδέονται με το Caremarket.gr για τις διαδικτυακές αγορές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή